Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

64 resultaten


ID: 90474 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bruggestraat 16 (Ruiselede)
Burgerwoning, samen met nummer 18 gebruikt als een woning met voormalige drukkerij en winkel door César Standaert (†1953). Gebouwd na de rooilijnwijziging van 1905. Gedateerd met jaarsteen "1905" in geveltop.


ID: 90471 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Bruggestraat 18 (Ruiselede)
Burgerwoning, samen met nummer 16 gebruikt als woning met voormalige drukkerij en winkel door César Standaert (†1953). Burgerwoning, gebouwd na de rooilijnwijziging van 1905. Diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (mechanische pannen).


ID: 14921 | Bouwkundig element

Steenbakkerij Scheerders van Kerchove's Verenigde Fabrieken N.V.

Aerschotstraat 114 (Sint-Niklaas)
Uitgestrekt complex als binnenblok tussen Aerschot-, Dal-, Hazewind- en Lange Halsbeekstraat en de spoorweg Antwerpen-Gent. Van de oorspronkelijke stoomsteenbakkerij rest enkel de schoorsteenvoet van de oostwest-gerichte, vernieuwde Hoffmannoven. Fabriek voor asbestcement, in 1921-23 gebouwd naar ontwerp van architect August D'Hooge, in Amsterdams geïnspireerde art-decogetinte baksteenarchitectuur.


ID: 15444 | Bouwkundig element

Drukkerij Van Hoye

Dorpsstraat 23 (Stekene)
Rechter pand van de oorspronkelijke eenheidsbebouwing van drie enkelhuizen onder doorlopend zadeldak gevat tussen twee trapgevels, in kern teruggaand tot de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 86685 | Bouwkundig element

Burgerhuis in art-decostijl

Ieperstraat 22 (Tielt)
Woonhuis met 19de-eeuwse kern en aangepaste gevel in art-decostijl naar ontwerp van de Tieltse architect Valère Lievens (signering rechts in plint), een verbouwing die vermoedelijk dateert van 1929. Breedhuis van vijf (ongelijke) traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Lijstgevel van gele siersteen in decoratief metselverband op natuurstenen plint; nieuwe gootlijst. Poort met vierdelige beglazing voorzien van decoratief gestileerd ijzeren hekwerk.


ID: 86711 | Bouwkundig element

Villa in cottagestijl met drukkerij-uitgeverij Lannoo

Kasteelstraat 99, Plantinstraat 2 (Tielt)
Villa in cottagestijl met invloed van de Anglo-Normandische bouwstijl, gebouwd in 1906 met aanpalende gekende drukkerij-uitgeverij "Lannoo". Villa getypeerd door onder meer asymmetrische plattegrond en volumewerking van in- en uitspringende muurpartijen van onder meer (doorgetrokken) erkers. Speels dakenspel. Sierlijke schoorstenen. Kleurrijk materiaalgebruik van zwarte, gele en rode baksteen en natuursteen in onderbouw met overkragende puntgevelvelden voorzien van pseudo-vakwerk. Rechthoekige muuropeningen met glas in lood of kleine roedeverdeling. Aangelegd tuintje waarin opgestelde sculpturen. Nieuwe bakstenen ommuring oorspronkelijk voorzien van hoge bakstenen toegangspijlers en omlopend geajoureerd ijzeren hek. Aan oostzijde, achteruitspringende vleugel van de drukkerij-uitgeverij die zich uitstrekt langsheen de Plantinstraat. Aan noord- en noordwestzijde, bedrijfsterrein met recentere gebouwen als uitbreiding van het complex.


ID: 86734 | Bouwkundig element

Uitgeverij van Pieter Pollet

Kortrijkstraat 13 (Tielt)
Voormalige uitgeverij van Pieter Pollet, gebouwd in 1896 naar ontwerp van architect Jules Vercoutere uit Izegem. In 1912 registreert het kadaster een uitbreiding van de noordelijke achterbouw. Winkelpand in neotraditionele stijl van twee bouwlagen onder mansardedak.


ID: 11848 | Bouwkundig element

Drukkerij Brepols

Academieplein 17 (Turnhout)
Voormalige vestiging van de N.V. Brepols, kantoorgebouw van 1937 in nieuwe zakelijkheid met modernistische inkompartij bestaande uit afgeronde bakstenen hoekgebouwtjes.


ID: 12068 | Bouwkundig element

Drukkerij In den Boek

Herentalsstraat 8 (Turnhout)
Voormalige drukkerij, boek- en papierhandel in eclectische stijl naar ontwerp van architect F.X. Taeymans van 1906; verbouwde oudere kern.


ID: 12289 | Bouwkundig element

Fabriekscomplex in nieuwe zakelijkheid

Steenweg op Mol 60 (Turnhout)
Fabriekscomplex onder plat dak, gebouwd circa 1932 naar opdracht van J. Luyts.