52 resultaten


ID: 307621 | Bouwkundig element

Het graf en grafteken Carpentier-Huybreghts

Engelsenlaan zonder nummer (Ronse)
Het grafteken voor het echtpaar Carpentier-Huybreghts dateert van 1920 en is een kopie van het grafteken van de familie Huybrechts-Coppejans (Gent, kerkhof van Sint-Amandsberg) dat in 1893-1895 werd ontworpen door Victor Horta in art-nouveaustijl.


ID: 58316 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Dorpsstraat 107 (Sint-Laureins)
Ingeplant ten zuiden van de huidige Dorpsstraat, met omringend kerkhof, door een fraai ijzeren hek tussen gietijzeren zuiltjes, geplaatst in 1855, afgesloten aan de Dorpsstraat. Nog twee oude kerkwegels, vanaf de Dorpsstraat en de Leemweg leiden naar het schuin achterin ingeplante kerkgebouw.


ID: 58340 | Bouwkundig element

Sint-Eligiuskerk Bentille met kerkhof

Sint-Jansstraat 4 (Sint-Laureins)
Huidig kerkje, ingeplant aan het begin van de Sint-Jansstraat, met behouden koor van een eenbeukige kapel van 1758, uitgebreid in 1852 met vier traveeën en in 1926 voorzien van twee zijbeuken door pastoor A. Andries (zie gevelsteen).


ID: 58343 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Jan-Baptist en kerkhof

Sint-Jansstraat zonder nummer (Sint-Laureins)
Landelijk kerkje, mooi ingeplant in de Sint-Janspolder met omringend beplant, deels omhaagd en omgracht, als landschap beschermd kerkhof. Een ijzeren hek tussen vierkante gemetste pijlers en een pad loopt in de as van het portaal naar de kerk.


ID: 59063 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en kerkhof

Stee zonder nummer (Sint-Laureins)
Imposante laatgotische kerk met dominante neogotische toren, ingeplant te midden van het grotendeels ommuurd rechthoekig kerkhof in de noordoosthoek van het dorpsplein. In het westen, aan het Stee, wordt het kerkhof afgesloten door ijzeren hekken op lage bakstenen voet tussen gemetste pijlers.


ID: 76215 | Bouwkundig element

Villa Aimée

Hulstbaan 26 (Sint-Niklaas)
Alleenstaand kasteeltje in 1901 gebouwd door de familie C. De Bock-Bauwens in een ruim en mooi aangelegd park met vijver en ijzeren straathek met gemetselde pijlers. Rechts van het kasteeltje: voormalig koetshuis van één bouwlaag onder zadeldak met trapgevels op de zijgevels en de vooruitspringende middentravee.


ID: 307065 | Bouwkundig element

Grafteken Van Cotthem

Galgstraat zonder nummer (Sint-Pieters-Leeuw)
Modernistisch grafteken uit 1962 voor de luchtvaartpionier Albert Van Cotthem met een buste door Victor Rousseau.


ID: 307838 | Bouwkundig element

Het graf en grafteken van Juste Bonaventure Langa

Duisburgsesteenweg (Tervuren)
Het graf en grafteken van de acht maanden oude Afrikaanse baby Juste Bonaventure Langa (1957-1958) ligt op het kinderperk van de gemeentelijke begraafplaats ‘Kisteveld’ in Tervuren. Het grafteken werd vermoedelijk bekostigd door de ‘Exposition Universelle 1958’.


ID: 201142 | Bouwkundig element

Graf Albert Van huffel

Duisburgsesteenweg zonder nummer (Tervuren)
Grafzerk in lichtgele, gevlekte graniet en getrapte grafsteen met lage rugstele, eenvoudig in de rij ingepast in een zone rechts van de hoofdingang.


ID: 12128 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kwakkelstraat 135 (Turnhout)
Volgens dambordpatroon aangelegd kerkhof, bakstenen omheiningsmuur, hoofdingang met fraai smeedijzeren toegangshek en aanpalende woning voor de grafmaker.