Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

232 resultaten


ID: 10028 | Bouwkundig element

Hoeve

Lambertusplaats 1, Legrellestraat 121 (Berlaar)
Neotraditioneel hoevecomplex, van circa 1904, in kern opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw. Tuin ten noorden, begrensd door bakstenen muur aan de zijde van het Lambertusplein.


ID: 594 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Blindestraat 42 (Bilzen)
Gesloten hoeve, in haar huidige vorm daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch met oude inplanting.


ID: 48067 | Bouwkundig element

Burgerhuizen ontworpen door Henri Van Gastel

Albertstraat 35 (Blankenberge)
Samenstel van twee identieke neorenaissancistische burgerhuizen in spiegelbeeld, gebouwd in 1895 naar ontwerp van aannemer-architect Henri Van Gastel (Antwerpen), later met een verdieping opgetrokken.


ID: 43718 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Hauwstraat 86 (Brakel)
Grote gesloten bakstenen hoeve met gekasseide rechthoekige binnenplaats; weergave van dezelfde aanleg op de Ferrariskaart van 1771-1778, doch huidig gebouwenbestand wellicht grotendeels van herbouw uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Ruime boerenwoning van acht traveeën en anderhalve bouwlaag met zadeldak. Vervallen 19de-eeuws bakhuis op het achtererf.


ID: 73796 | Bouwkundig element

Kloostergemeenschap en schoolcomplex

Kasteelstraat 44-46 (Brakel)
Kloostergemeenschap en school in neogotische stijl. Klooster van broeders van Liefde in 1925 opgericht. Ommuurd U-vormig loodrecht op de straat ingeplant gebouw, opgetrokken uit rode baksteen met enkele decoratieve natuurstenen elementen. Achterin gelegen schoolcomplex van Sint-Augustinus van 1924.


ID: 81824 | Bouwkundig element

De Bogaerde

Arsenaalstraat 4 (Brugge)
Samenstel van enkele klassenvleugels in neo-Brugse stijl, respectievelijk van links naar rechts uit het vierde kwart van de 19de eeuw, van 1908, van 1921 naar ontwerp van architect D. Maene (Brugge) en van 1948 naar ontwerp van architect M. Hocepied (Brugge). Typerend voorkomen van Brugse traveeën, type I en getrapte toppen, zijtrapgevels, maaswerk.


ID: 82533 | Bouwkundig element

Hoekhuis met trapgevel

Beenhouwersstraat 11, Korte Lane 2 (Brugge)
Oorspronkelijk één geheel vormend, namelijk een hoekpand bestaande uit een diephuis van drie + vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). De uitstekende schoorsteenschacht met typische rookmonden wijst op de plaats van de haarden. Volgens Ferieboec vermoedelijk van 1646, doch tal van latere wijzigingen onder meer van muuropeningen.


ID: 74766 | Bouwkundig element

Acht bejaardenwoningen van 1952

Bosdreef 8-22 (Brugge)
Hof met acht bejaardenwoningen naar ontwerp van Julien Rotsaert, in 1952 gerealiseerd door de Brugse sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Heerd is Goud Weerd als uitbreiding van haar vooroorlogse tuinwijk.


ID: 81846 | Bouwkundig element

Herenhuis De Keizerlijke Kroon

Braambergstraat 25 (Brugge)
Hoekpand van vijf + twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien, nok parallel met de straat), gebouwd "ANNO / 1629" - zie cartouches - voor Anna de Bracele, weduwe van ridder Anselmus Opitius Adornes, onder meer burgemeester van Brugge.


ID: 201206 | Bouwkundig element

Stadswoning

De Garre 1 (Brugge)
Dit pand, gelegen in het steegje De Garre, klimt in kern op tot de 14de eeuw. Het getuigt in oorsprong van een unieke, middeleeuwse, stedenbouwkundige stadsstructuur, waarbij enkele huizen gegroepeerd zijn langs een steegje.