Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

3054 resultaten


ID: 6488 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Museum Ridder Smidt van Gelder met tuin

Belgiëlei 91 (Antwerpen)
Imposant herenhuis in beaux-artsstijl, gebouwd in opdracht van de bankier Edouard Thys, naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1905. Na 1937 werd het gebouw aangepast tot privémuseum van Pieter Smidt van Gelder, om zijn verzameling rond West-Europese kunstnijverheid tentoon te stellen. Door tuinarchitect Georges Wachtelaer ontworpen siertuin verfraaid met tuinvazen en beelden.


ID: 6491 | Bouwkundig element

Stedelijk Onderwijs Gesticht 3 voor Jongens

Belgiëlei 99 (Antwerpen)
Herenhuis in second-empirestijl gebouwd in opdracht van de reder en politicus François Dhanis, naar een ontwerp door de architect Lievin Van Opstal uit 1862. In 1908 omgevormd tot Stedelijk Onderwijs Gesticht 3, en in 1909-1913 uitgebreid met een schoolvleugel door stadsarchitect Alexis Van Mechelen.


ID: 4859 | Bouwkundig element

Herenhuis in neoclassicistische stijl

Blindestraat 14 (Antwerpen)
Herenhuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. en een laatclassicistische poortomlijsting uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Makelaar in granen en zaden Gustave Van Cuyck-Coetermans, liet het pand in 1886 tot zijn huidige vorm verbouwen, naar een ontwerp door de architecten Léonard en Henri Blomme.


ID: 4855 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch rijhuis

Blindestraat 6 (Antwerpen)
Breed neoclassicistisch rijhuis gebouwd in opdracht van de Soeurs de Notre Dame, naar een ontwerp door de architect Henry Van Cuyck uit 1844. Het project van de Soeurs de Notre Dame betrof de aanpassing of heropbouw van een bestaande constructie, die deel uitmaakte van het voormalige hotel Ullens-Cornelissen in de Keizerstraat.


ID: 4856 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch  herenhuis

Blindestraat 8 (Antwerpen)
Herenhuis met een traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. De handelaar Henri Van der Molen liet het pand in neoclassicistische stijl aanpassen met een lijstgevel naar een ontwerp door de architect Louis Auguste Serrure uit 1844. In opdracht van Charles Van den Driessche-Era voerde de aannemer Corneille Joseph Kennes in 1870 een grondige verbouwing uit.


ID: 4883 | Bouwkundig element

Herenhuis in neorégencestijl

Bollandusstraat 11, Britselei 16 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl gebouwd in opdracht van Joseph Daverveldt, naar een ontwerp door de architect Ferdinand Hompus uit 1910. Samen met het hotel dat een bestaand pand verving, werd aan de Bollandusstraat een garage met chauffeurswoning opgetrokken.


ID: 4882 | Bouwkundig element

Herenhuis in neorégencestijl

Bollandusstraat 9, Britselei 14 (Antwerpen)
Herenhuis in neorégencestijl gebouwd in opdracht van Edmond Michaux, naar een ontwerp door de architect Walter Van Kuyck uit 1909. Samen met het hotel dat een bestaand pand verving, werd aan de Bollandusstraat een garage met chauffeurswoning opgetrokken.


ID: 302127 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Borzestraat 21 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, tot zijn huidige vorm verbouwd naar een ontwerp door de architect Heliodore Leclef uit 1867. Opdrachtgever was Auguste Moretus-della Faille. Het project betrof de verbouwing van het koetshuis met stallingen van het hotel de Knyff in de Lange Nieuwstraat.


ID: 213668 | Bouwkundig element

Herenhuis in cottagestijl

Bosmanslei 10 (Antwerpen)
Herenhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van de bankier Edward Marsily, directeur van de Banque d’Anvers. De bouwplannen uit 1909 zijn gesigneerd door architect Richard Vaes, maar het architectuurtijdschrift L’Émulation vermeldt zijn zoon en schoonzoon Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg als auteurs.


ID: 6554 | Bouwkundig element

Herenhuis in art-nouveaustijl

Bosmanslei 20 (Antwerpen)
Herenhuis in art-nouveaustijl gebouwd naar een ontwerp van de architecten Adolphe Van Coppernolle en Laurent Duvivier uit 1910. De opdrachtgever was Duvivier zelf, die vóór de Eerste Wereldoorlog meerdere panden voor eigen rekening liet optrekken in de wijk. De rijwoning in halfopen bebouwing beantwoordt aan het type van de stadsvilla.