Uw zoekopdracht geeft 15187 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

15187 resultaten


ID: 152 | Bouwkundig element

Twee arbeiderswoningen

Lindenstraat 58-60 (Aalst)
Eénlaagse arbeiderswoningen van circa drie traveeën onder zadeldak, als rest van oude hoeve.


ID: 154 | Bouwkundig element

Hoeve van 1854

Lindenstraat 99, 99A (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf, jaartal 1854 op balk boven inrijpoort, ondergebracht in een dienstgebouw. Eénlaags woonhuis van zeven traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Oude stal naast inrijpoort aan straatzijde, recente langsschuur en bakoven.


ID: 429 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Maaldershofstraat 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit eind 19de eeuw tot het eerste kwart van de 20ste eeuw en gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats; toegang via een ijzeren hek op de hoek ten westen.


ID: 394 | Bouwkundig element

Hoeve Monnikenhof

Monnikenhofbaan 4-6 (Aalst)
Volledig verbouwd hoevecomplex opklimmend tot de 17de eeuw. Heden U-vormige hoeve met gekasseid erf. Voormalig woonhuis ten noordoosten, deels omgevormd tot stal, in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de 17de eeuw. Klein dienstgebouw haaks tegen de voorgevel; bakstenen dienstgebouwen uit de 19de eeuw, afgewerkt met vlechtingen.


ID: 172 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Moorselbaan zonder nummer (Aalst)
Eenvoudig U-vormig hoevetje met deels gekasseid en geplaveid erf. Opzij rechts, ijzeren ingangspoort. Aan de straatkant, boerenhuis met één bouwlaag onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw of het eerste kwart van de 19de eeuw.


ID: 360 | Bouwkundig element

Hoeve in U-vorm

Muntstraat 2 (Aalst)
U-vormige hoeve met gekasseid erf met tuin, vijf traveeën breed woonhuis onder zadeldak uit de 17de tot 18de eeuw, links vermeerderd met één travee, waarin jaartal 1770 op de bovendorpel van het kruiskozijn.


ID: 450 | Bouwkundig element

Hof te Mutsereel

Mutsereelstraat 39 (Aalst)
Het Hof te Mutsereel heeft een middeleeuwse oorsprong maar bestaat enkel nog uit een - in kern 17de-eeuws - woonhuis en een 19de-eeuws bijgebouw met koetshuis gelegen op een beperkt perceel bereikbaar via een smalle toegangsweg.


ID: 440 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Nieveldriesweg 26 (Aalst)
Semigesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats met grote mestvaalt in bakstenen ommuring.


ID: 149 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Onegem 62 (Aalst)
Aan de bocht van de weg schuin ingeplante, semigesloten hoeve met 19de-eeuwse bakstenen gebouwen onder zadeldaken rondom gekasseide binnenplaats; inrit via een hek tussen bakstenen pijlers.


ID: 322 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Opwijkstraat 2 (Aalst)
Heden éénlaags hoekhuis van het langgestrekte type met vijf traveeën en tot woning verbouwde stallingen van vier traveeën (twee blinde traveeën) in het verlengde.