Uw zoekopdracht geeft 15120 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

15120 resultaten


ID: 38610 | Bouwkundig element

Hoeve Hof te Schaapbeke

Prijkelstraat 3 (Nazareth)
Oude hoeve opklimmend tot de 17de eeuw met voormalige landbouwstokerij, hier opgericht in 1878 door de familie Van Poecke en ontmanteld tijdens de Eerste Wereldoorlog.


ID: 38611 | Bouwkundig element

Hoeve Duizend P(e)rijkels

Prijkelstraat 36 (Nazareth)
Zogenaamd "Duizend P(e)rijkels", op de Ferrariskaart zogenaamd "St.-Jacobs godshuys", in 17de-eeuwse en 18de-eeuwse landboeken bekend als eigendom van het Sint-Blasiushospitaal van Deinze en omschreven als "behuysde hofstede mette wallen". Ten westen van de straat, ver achterin gelegen, nog gedeeltelijk omwald goed, bereikbaar via een dreef en ijzeren hek ten oosten.


ID: 38613 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schraaienstraat 33 (Nazareth)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen bereikbaar via een aardeweg vanaf de straat. Omhaagd erf met ijzeren inrijhek aangewitte bakstenen pijlers met piramidale bekroning.


ID: 38614 | Bouwkundig element

Beerhof

Schraaienstraat 67 (Nazareth)
Gelegen op de grens met Eke. Voorheen omwald site, mogelijk van het type site met walgracht opklimmend tot de late middeleeuwen en waarvan de archiefteksten teruggaan tot de 15de eeuw.


ID: 38622 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Snepstraat 30 (Nazareth)
Boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met 18de-eeuwse kern aangegeven door sporen van vlechtingen in rechter zijpuntgevel.


ID: 38623 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Snepstraat 32 (Nazareth)
Achterin gelegen hoeve met losstaande bestanddelen, toegankelijk via een aardeweg en nieuw hek in het noorden. Ruim, deels begraasd erf met centrale mestvaalt en duiventoren, schuin ingeplant woonhuis ten oosten en dwarsschuur met stallen ten zuiden. Alleenstaand bakhuis ten zuidoosten achteraan.


ID: 38693 | Bouwkundig element

Hoeve

Steenweg 234 (Nazareth)
19de-eeuwse hoevetje met bakstenen gebouwen gegroepeerd rondom een beboomd en begraasd erf met haag en ijzeren hek.


ID: 38695 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Steenweg 243 (Nazareth)
Hoeve met losstaande bestanddelen met achterin gelegen woonhuis en straat ingeplante schuur en stallen ten westen van het begraasde erf met ijzeren toegangshek.


ID: 38685 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Steenweg 87 (Nazareth)
Voormalig neerhof van het bij de Oude Schelde gelegen kasteeltje of herenverblijf dat in de loop van de 19de eeuw uitgebreid werd tot buitenplaats van de familie De Bock (nummer 91).


ID: 38627 | Bouwkundig element

Hoeve Goed ter Lucht

Steenweg Deinze 126 (Nazareth)
Oud pachtgoed waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 15de eeuw. Thans nog rechthoekig omwald goed met grotendeels vernieuwd woonhuis uit eind 19de eeuw en stallen op begraasd en verhard erf.