7 resultaten


ID: 16 | Bouwkundig element

Hopmagazijn

Dendermondse steenweg 1C (Aalst)
Hopmagazijn van de firma De Coninck-Van den Bossche met vier bouwlagen van zes traveeën met plat dak uit 1920, ontworpen door architect Triphon De Smet.


ID: 212383 | Bouwkundig element

Hof ter Brugghen

Assestraat 111 (Dilbeek)
Voormalige hopboerderij van hophandelaar Van Droogenbroeck, gelegen naast de Nieuwermolenbeek op de grens met Asse.


ID: 30235 | Bouwkundig element

Hopmagazijn

Goesdamstraat 17A (Ieper)
Voormalig hopmagazijn. Complex van drie brede traveeën en vier bouwlagen onder afgewolfde zadeldaken; een centrale dakkapel, voorzien van drie blinde rondboognissen en een rechthoekige muuropening.


ID: 30828 | Bouwkundig element

Hopmagazijn

Poperingseweg 322 (Ieper)
Voormalig hopmagazijn, zie geschilderde opschriften "V.B. - J.G. Veys. Houblons - Hophandel" op straatgevel. Lazaret tijdens de Eerste Wereldoorlog. Later gebruikt als opslagruimte voor tabak; thans zonder functie.


ID: 31181 | Bouwkundig element

Hopmagazijn en Concert Hall Talbot House

Gasthuisstraat 47, Pottestraat 5-7 (Poperinge)
Het voormalige hopmagazijn uit de 19de eeuw hoorde voor en tijdens de Eerste Wereldoorlog bij Talbot House zelf. Heden fungeert de benedenverdieping van het voormalige hopmagazijn als inkom tot Talbot House, met een tentoonstelling waarin de site wordt geduid.


ID: 31163 | Bouwkundig element

Hopmagazijn

Nijverheidsstraat 7-17 (Poperinge)
Hopmagazijn gelegen ten zuiden van het station, naar verluidt daterend van 1911. Erin opgenomen woningen en kantoren waarboven de hopzolder; asten met een capaciteit van vier ton hop (zwavelen + persen), ondergebracht in de dwarse zijvleugels. Rechts, aanpalende conciërgewoning (nr. 7). Gebouw van twee bouwlagen; middenvleugel van zeven traveeën onder geknikt zadeldak


ID: 31246 | Bouwkundig element

Hoeve met hopast en hopmagazijn

Watouseweg 5 (Poperinge)
Aan de weg gelegen hoeve met losse bestanddelen, uit de tweede helft van de 19de eeuw en de 20ste eeuw. Landbouwuitbating voornamelijk gericht op de hopteelt.