Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2608 resultaten


ID: 302150 | Landschappelijk element

Bomengroep in bosrand bij poel

Altenbroek (Voeren)
De bomengroep met verschillende boomsoorten staat aan de rand van een poel. De bomengroep en poel bevinden zich aan de rand van een weiland, palend aan een bos en gelegen in de omgeving van het kasteel Altenbroek. De bomengroep met vijf bontbladige esdoorns, twee zomerlinden en twee witte paardenkastanjes bevindt zich ten zuiden van het kasteel Altenbroek, en maakt vermoedelijk deel uit van de landschappelijke parkaanleg in de omgeving van het domein. Soorten zoals bontbladige esdoorns zijn bijzondere soorten die gebruikt worden omwille van zijn kleurschakeringen.


ID: 37625 | Bouwkundig element

Kasteel Altenbroek

Altenbroek 4 (Voeren)
Sterk verbouwd kasteel, gelegen in een fraai park met zes vijvers en drie bronnen, en door een dreef met de weg verbonden.


ID: 132393 | Landschappelijk element

Knotessenrij langs grasland in Berwijnvallei

Batticestraat (Voeren)
De knotessenrij staat langs de perceelsgrens van een grasland in de Berwijnvallei. De oostelijke rij bomen staat eveneens op de gewestgrens. De knotbomen hebben een knothoogte die varieert tussen de 2 m en de 5 m.


ID: 131881 | Landschappelijk element

Knotwilgenrij

Berg (Voeren)
De knotbomenrij van schietwilgen staat op de perceelsgrens van weiland met een akkerland. De bomen staan haaks op twee onverharde wegen.


ID: 131729 | Landschappelijk element

Knotessenrij

Cobus (Voeren)
De knotessenrij staat op de perceelsgrens van twee weilanden. Tussen de knotbomen bevinden zich haagrelicten van een geschoren meidoornhaag als veekering.


ID: 304802 | Landschappelijk element

Knotbomenrij van haagbeuk

Gieveldstraat (Voeren)
De rij knothaagbeuken bevindt zich op de noordelijke grens van een smal bosperceel die zich bevindt tussen de holle weg en het open gebied bij twee hoeven, waaronder Hoeve Gieveld. De holle weg verbindt het gehucht Nurop over de voorde over de Gulp met de ontginningshoeve boven op het plateau.


ID: 132251 | Landschappelijk element

Opgaande zomereik

Greb (Voeren)
De opgaande zomereik staat op de perceelsgrens van een weiland, palend aan een wandelpad. De beeldbepalende boom heeft een mooie representatieve groeivorm en markeert de perceelsgrens.


ID: 131474 | Landschappelijk element

Knotes op perceelsgrens

Hagelstein (Voeren)
De beeldbepalende knotes in het gehucht Hagelstein is het resultaat van een oude beheersvorm. De boom markeert de grens tussen twee weidepercelen en is waarschijnlijk een restant van een houtkant. Met zijn omvang van 4,60 m (gemeten op 1,50 meter hoogte, opname in 2013) behoort deze knotes zeker tot de oudste van ons land. Door de hoge leeftijd van deze knotboom kan er vrijwel zeker van uit gegaan worden dat het om autochtoon genetisch materiaal gaat.


ID: 304642 | Landschappelijk element

Rij knothaagbeuken langs holle weg

I gen Treut (Voeren)
Langs de zuidzijde van de holle weg staat een rij met minstens 25 geknotte haagbeuken. De bomen staan op de kruin van de holle weg die de voorde over de Gulp met de hoeve Gieveld verbindt. De geknotte haagbeuken hebben een gemiddelde omtrek van 214 cm. In deze rij komt eveneens hakhout van Spaanse aak, opgaande beuk (met een omtrek van drie meter, gemeten op 150 cm hoogte) en hakhout van gewone es (met omtrek 301 cm, gemeten op 20 cm hoogte) voor.


ID: 131711 | Landschappelijk element

Essenkaphaag

Kasteelstraat (Voeren)
De knotbomenrij van gewone es is een restant van een oude kaphaag. De zware essen (met een omtrek tot 300 cm) staan op de perceelsgrens van graslanden in de vallei van de Gulp.