Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

8325 resultaten


ID: 66 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Louis D'Haeseleerstraat 13 (Aalst)
Tweelaags 19de-eeuws winkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 307960 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Louis D'Haeseleerstraat 15 (Aalst)
19de-eeuws winkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 214027 | Bouwkundig element

Café 't Vertier en Roeë Zaul

Meldert-Dorp 1 (Aalst)
In 1880 wordt de woning gelegen op nummer 1 vergroot en het volume noordelijk hiervan, de zogenaamde Roeë Zaul, verkleind. Beiden zijn dan eigendom van Pieter van Mol, herbergier in Meldert. De gevels dateren vermoedelijk van toen; binnenin kunnen nog sporen van een oudere kern aanwezig zijn.


ID: 189 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Molenstraat 28 (Aalst)
Huis van vier traveeën en twee bouwlagen en mezzanine onder een steil zadeldak, wijzend op de oude kern. Verankerde, bepleisterde en grijsgeschilderde lijstgevel met ordonnantie uit de 19de en 20ste eeuw.


ID: 190 | Bouwkundig element

Stadswoning

Molenstraat 34 (Aalst)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met steile dakhelling wijzend op een oude kern. Houten winkelpui met neoclassicistische inslag uit eind 19de eeuw.


ID: 217 | Bouwkundig element

Huis Het Half Maantje

Pontstraat 10 (Aalst)
Het hoekhuis bleek na het verwijderen van de gevelbezetting te behoren tot één van de zeldzaam geworden voorbeelden van met baksteen ingevulde vakwerkbouw. Het hoekhuis uit het laatste kwart van de 17de eeuw telt twee bouwlagen en drie traveeën onder een afgesnuit zadeldak.


ID: 233 | Bouwkundig element

Theresianenklooster: herberg Brussel

Pontstraat 53 (Aalst)
Drielaags laatclassicistisch gebouw van zes traveeën onder zadeldak uit het einde van de 18de eeuw.; voorheen deel uitmakend van het Theresianenklooster, in 1786 verkocht en ingericht als herberg Brussel.


ID: 235 | Bouwkundig element

Winkelhuis

Pontstraat 73 (Aalst)
Hoekhuis gekenmerkt door afgesnuite hoektravee, twee bouwlagen en afgewolfde bedaking. Gevelbepleistering en -versiering met neoclassicistische inslag en houten winkelpuien met toegang via de hoektravee.


ID: 238 | Bouwkundig element

Huis De Helle

Priester Daensplein 1-2 (Aalst)
Vermoedelijk oorspronkelijk één huis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien en pannen); kern in bak- en zandsteenstijl met verwerking van barokornamenten (17de eeuw), aangepast in de loop van 18de eeuw, 19de eeuw, voornamelijk gevel van nummer 2.


ID: 397 | Bouwkundig element

Sashuis

Roland Monteynestraat 39 (Aalst)
Het sashuis dateert uit het derde kwart van de 18de eeuw, is het enige overblijfsel van het 'Sas van Wieze' en was lange tijd in gebruik als afspanning. Tegen de zijgevel is, iets terugwijkend een wagenhuis aangebouwd van wat recentere datum, met bepleisterde gevels en geplaatst onder pannen zadeldak