Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

159 resultaten


ID: 12239 | Bouwkundig element

Handelshuis in eclectische stijl

Renier Sniedersstraat 3-5 (Turnhout)
Als één geheel opgevat gebouw van zeven traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, gebouwd in 1913, naar ontwerp van F.X. Taeymans.


ID: 37946 | Bouwkundig element

Salle Patria

Teuven-Dorp 63 (Voeren)
Bakstenen zaaltje onder mansardedak, uit begin 20ste eeuw.


ID: 32817 | Bouwkundig element

Het Volksbelang

Duivenstraat 76-80 (Wervik)
Brede, symmetrisch opgebouwde en gecementeerde schermgevel gesigneerd G.B. Salaets. A. Vanbun rechts van deur nummer 76, circa 1921 gebouwd. Art-deco-inslag, zie gebogen gevelbelijning, klimmende korfboogfriezen, ellipsvormige, ronde en rechthoekige casementen.


ID: 85065 | Bouwkundig element

Danszaal Scala Belge

Stationsplein 14 (Wetteren)
Voormalige danszaal "Scala Belge" achter hoekwoning met art-nouveau-inslag, later omgevormd tot winkelpand. Opgetrokken in 1913 in opdracht van Joseph Breydels – Scheire en Joseph De Backer- Breydels, die het braakliggende terrein van Theodule Polfiet had overgekocht.


ID: 85112 | Bouwkundig element

Sint-Gertrudiscollege

Wegvoeringstraat 21 (Wetteren)
Het college gaat terug tot de oprichting van de Middelbare School Sint-Pieter en de bouw van vier klassen op 1 mei 1894 door de broeders van Scheppers achter een burgerhuis dat door de familie Belpaire ter beschikking was gesteld. In 1930 wordt de Villa Julia aangekocht als woonplaats voor de directeur. Wat verdiept gelegen villa uit 1894 in neo-Vlaamserenaissance-stijl met kleine voortuin aan de straat afgesloten door gesmeed ijzeren hekwerk op lage bakstenen muur met dito toegangshek.


ID: 85120 | Bouwkundig element

Sint-Jozefsinstituut

Wegvoeringstraat 59-63, 59A, 63A-B (Wetteren)
Heden omvat de site: een lagere school, een middelbare school, een kinderdagverblijf, woningen van de aalmoezenier en van de directeur, en het klooster van de zusters apostolinnen van Sint-Jozef, gehuisvest in het 19de-eeuwse kasteel Vilain XIIII. De uitgestrekte bijhorende tuin die grotendeels op het vroegere kasteeldomein op het Scheldetalud teruggaat strekt zich verder oostwaarts uit aan de straat. In het oostelijk deel staat het nieuwe gebouw van het RVT Sint-Jozef.


ID: 71001 | Bouwkundig element

Verenigingsgebouw Cercle-Leopold-Kring

Kortrijkstraat 458 (Wevelgem)
Voormalig ontmoetingscentrum met kapel van de vliegbasis, opgetrokken in 1928 naar ontwerp van Carlos Beyaert (Izegem) in opdracht van de "V.Z.W. Cercle Militaire de Wevelghem" en onder impuls van E.H. P. De Beir, eerste legeraalmoezenier bij de Militaire Elementaire Vliegschool van Wevelgem.


ID: 212640 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Wezembeek-Oppem en school

Europalaan 2-4, Louis Marcelisstraat 134-136 (Wezembeek-Oppem)
De school uit 1902 naar ontwerp van A. Struyven en vergroot in 1919, het gemeentehuis uit 1905 van F. Symons, in 1960 uitbreiding school naar ontwerp van A. Van Grunderbeek.


ID: 205804 | Bouwkundig element

Café met feestzaal

Zandbergstraat 5 (Wingene)
Café met bijhorende achterliggende feestzaal. Volgens het kadaster gebouwd in 1865. Breedhuis van drie en één en één travee onder een gemansardeerd pannen zadeldak voorzien van dakvenster. Lijstgevel met typische afschuining voor de hoektravee overgaand in een getrapte top. Behouden schrijnwerk met kleine roedeverdeling in de bovenlichten.


ID: 84203 | Bouwkundig element

Café Het Volkshuis met feestzaal

Kouterstraat 81 (Zele)
In 1928 als Volkshuis gebouwd door architect Paul De Taeye in opdracht van de Gentse Samenwerkende Maatschappij Vooruit. Groot bakstenen hoekpand van drie traveeën en twee à drie bouwlagen onder een mank zadeldak, in modernistisch getinte stijl met asymmetrische gevelopbouw. .