Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

159 resultaten


ID: 48884 | Bouwkundig element

Concert- en feestzaal

Theodoor Vermylenstraat 17 (Dendermonde)
Aanvankelijk concertzaal en feestzaal, opgericht door het bedrijf Vermylen, gekadastreerd als nieuwbouw in 1908, onderdeel van de aparte fabriekswijk met woningbouw gerealiseerd door het bedrijf Vermylen. De eigenlijke zaal bezit een langgerekte rechthoekige vorm onder pannen zadeldak met wellicht later toegevoegd dakklokje. Dit volume wordt voorafgegaan door een hogere voorbouw die toegang verleent tot de zaal, typologisch opgevat als een hoekhuis.


ID: 84397 | Bouwkundig element

Stoombrouwerij Desplenter met café, directeurswoning en feestzaal

Wontergemstraat 42-44, 65-67 (Dentergem)
Brouwerij RIVA op de hoek met de Gottemstraat. Complex van brouwerij en administratieve gebouwen gesitueerd aan beide kanten van de straat en fasegewijs tot stand gekomen. De oorsprong van de brouwerij gaat terug tot circa 1896 wanneer de familie Desplenter aan de zuidkant van de straat een brouwerij opricht. Volgens kadastergegevens worden circa 1898 het café op de hoek, de stoombrouwerij met rechts daarvan de directeurswoning en links ervan een feestzaal opgericht. De stoombrouwerij wordt wellicht tijdens het interbellum vervangen, zie huidig. Circa 1965 wordt de directeurswoning in de brouwerij geïntegreerd. Vanaf 1960 worden percelen aan de overkant ingenomen om er moderne installaties met de bottelarij te plaatsen. De naam van de brouwerij verandert, zie huidig. De brouwerijgebouwen worden aan de Gottemstraat uitgebreid circa 1965 en 1994. Tegenwoordig produceert de brouwerij naast het gekende Dentergemse witbier tal van andere bieren.


ID: 78148 | Bouwkundig element

Feestzaal Onze Kring

Wilgendijk 31 (Diksmuide)
Feestzaal naar ontwerp van architect Jozef Viérin (Brugge) van 1920, jaarsteen "1921". Tijdens het interbellum gebruikt als bibliotheekzaal, toneelzaal en zelfs cinemazaal.


ID: 47639 | Bouwkundig element

Koninklijk Atheneum

Eikelstraat 41 (Eeklo)
Opgetrokken door het Ministerie van Openbare Werken naar ontwerp van architect De Zutter, onder leiding van aannemer Van Coillie. Eerstesteenlegging in maart 1947. Plechtig ingehuldigd op 1 juni 1949, doch slechts in gebruik genomen in 1950, de volledige verhuis volgde in 1951. U-vormig schoolcomplex in naoorlogse modernistische stijl.


ID: 50797 | Bouwkundig element

Congregatiezaal voor de arbeiders

Kaaistraat 32 (Eeklo)
Katholieke werkmanskring. Voormalige Sint-Jozefkring, vroeger ook "Het Gildenhuis" genoemd, thans wijkcentrum De Kring, gelegen in binnenblok met toegang aan de Kaaistraat 32.


ID: 36146 | Bouwkundig element

Brouwerij en feestzaal Brouwershof

Dorpstraat 15 (Gavere)
Oprichting van een brouwerijgebouw door D. De Ronne in 1839; feestzaal toegevoegd in 1927.


ID: 52397 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Franciscus

Dr.-Peetersstraat 88 (Geel)
Kerk annex feestzalen en keuken, opgericht in 1971-1972 naar ontwerp van E. Spiessens.


ID: 52343 | Bouwkundig element

Herberg, zaal en brouwerij

Pas 168 (Geel)
Helft van het oorspronkelijke neoclassicistische dubbelhuis; heden twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, opgericht circa 1872.


ID: 103225 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Citadelpark

Ambroise Verschaffeltdreef, Eugène Felixdreef 2, Familie De Vignedreef, Familie Van Rysselberghedreef 2, Fernand Scribedreef 1, Gustaaf Den Duitsdreef, Gustaaf Vanaisedreef, Hofbouwlaan 28-29, Jacques de Lalaingdreef, Jan Hoetplein 1, Jozef Mengaldreef, Jules Bretondreef, Louis Hanssensdreef, Louis Minarddreef, Norbert Rosseaudreef, Paul Bergmansdreef 2, Théodore Canneelpad (Gent)
Het Citadelpark werd in 1875 naar ontwerp van H. Van Hulle aangelegd ter hoogte van de tussen 1819 en 1831 gebouwde citadel. Het park in landschappelijke stijl omvat talrijke loofbomen, gras- en bloemperken, brede dreven, vijvers, kunstmatige grotten, watervallen, rozentuinen en een pergola.


ID: 301544 | Bouwkundig element

Feestlokaal Vooruit met omgeving

Bagattenstraat, Lammerstraat, Parijsberg, Sint-Pietersnieuwstraat (Gent)
Het feestlokaal Vooruit is gelegen achter een huizenrij, voornamelijk bestaande uit bepleisterde 19de-eeuwse lijstgevels. De eclectische, op art nouveau geïnspireerde architectuur uit het begin van de 20ste eeuw van de panden gelegen tegenover het feestlokaal Vooruit fungeren als perspectiefsluiter vanaf de lagergelegen Lammerstraat.