Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

104 resultaten


ID: 304666 | Bouwkundig element

Begraafplaats Oud Kerkhof

Oude Vestingstraat zonder nummer (Veurne)
19de-eeuwse begraafplaats met een rijke variatie aan kwalitatief hoogstaande graftekens uit de 19de en 20ste eeuw. Op de begraafplaats zijn eveneens militaire ereperken en heldenhuldezerken terug te vinden.


ID: 83685 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Steenkerkestraat zonder nummer (Veurne)
Landelijk kerkje gelegen ten noorden van de Steengracht, midden een omhaagd kerkhof, omgeven met linden; bakstenen toegangspad geflankeerd door Heilig Hartbeeld. De kerk bewaart een deels romaanse toren 12de eeuw. Het zuidkoor is te dateren circa 1250-1325 en is een waardevolle getuige van de bloei van baksteenarchitectuur in de streek van Veurne tijdens de 13de eeuw. In en rond de Sint-Laurentiuskerk bevinden zich verschillende relicten die verband houden met de wereldoorlogen.


ID: 17082 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart met kerkhof

Wulveringemstraat zonder nummer (Veurne)
Georiënteerd laatgotisch bedehuis met belangrijke resten van vroegere romaanse kerk. Ingeplant midden de dorpskom ten zuiden van het kasteel Beauvoorde. Omringend kerkhof en kerkpad respectievelijk afgezoomd met dubbele en enkele rij linden. Op het kerkhof onder meer oorlogsgedenkteken en Brits militair ereperk.


ID: 31563 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Amatus met kerkhof

Oostvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Gelegen ten oosten van Oostvleterendorp en ten westen van de Martin Vandewynckelstraat, middenin een omringend kerkhof met militaire ereperken, deels afgezet met beukenhaag, deels door middel van gietijzeren trek tussen ronde, bakstenen pilasters met bolvormig topstuk. Laatgotische hallenkerk uit de 15de eeuw met kruisingstoren, teruggaand op een romaans bedehuis. Zuidelijke sacristie gedateerd 1906. In december 1977 werd de kerk verwoest door brand en volgden herstellingswerken.


ID: 213347 | Bouwkundig element

Frans militair ereperk

Oostvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Frans militair ereperk op het kerkhof van Oostvleteren, met 39 doden uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 31612 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Westvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Georiënteerd bedehuis, gelegen in de bocht van het Westvleterendorp. Omringend kerkhof afgezet door een bakstenen muurtje met pilasters onder ezelsrug. Laatgotische, driebeukige hallenkerk, in oorsprong een romaanse eenbeukige kruiskerk met vierzijdige kruisingstoren. De kerk werd gedeeltelijk herbouwd en gerestaureerd in de eerste helft van de 18de eeuw.


ID: 308445 | Bouwkundig element

Frans militair ereperk

Westvleterendorp zonder nummer (Vleteren)
Frans militair ereperk op het kerkhof van Westvleteren, waar 200 doden uit de Eerste Wereldoorlog begraven liggen.


ID: 31625 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Rectrudis met kerkhof

Woestendorp zonder nummer (Vleteren)
Georiënteerd bedehuis middenin een omhaagd kerkhof met onder meer Franse oorlogsgraven, ten oosten van dorpsplein. Geplaveid westelijk kerkpad. Hallenkerk van 1921-1923 naar ontwerp van architecten J. en W. Vercoutere, met gotische westtoren van 1447 . De gotische kerk uit begin 15de eeuw werd tijdens de Eerste Wereldoorlog verwoest met uitzondering van de westtoren, waarna ze grosso modo naar vooroorlogs patroon werd heropgericht.


ID: 213348 | Bouwkundig element

Frans militair ereperk op kerkhof

Woestendorp zonder nummer (Vleteren)
Frans militair ereperk op het kerkhof van Woesten, met doden uit de Eerste Wereldoorlog, begraven onder 282 Franse en Arabische grafstenen.


ID: 71116 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Menenstraat zonder nummer (Wevelgem)
Ommuurde en omhaagde begraafplaats aangelegd volgens dambordpatroon met centraal de traditionele Calvarie. Ten noorden begrensd door de spoorweg. Aan de straat afgezet door smeedijzeren hek, doorbroken door een midden en twee zij-ingangen.