Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

104 resultaten


ID: 89654 | Bouwkundig element

Kerkhof Sint-Bavokerk

St.-Bavostraat zonder nummer (Wielsbeke)
Kerkhof rondom en ten oosten van de Sint-Bavokerk, gelegen in het dorpscentrum nabij de linkeroever van een afgesneden Leiemeander, aan zuidzijde geflankeerd door de voormalige pastorie.


ID: 1738 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Dendermondsesteenweg zonder nummer (Willebroek)
Op de begraafplaats van Willebroek bevinden zich de monumentale neoclassicistische grafkapel van de familie De Naeyer, het graf van architect J. Schaerlaken en een aantal kunstwerken van H. Van Beersel.


ID: 205526 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Beernemstraat zonder nummer (Wingene)
Omhaagde begraafplaats, fasegewijs tot stand gekomen. Het oudste gedeelte dateert van circa 1807. De begraafplaats wordt getypeerd door een centrale as waarlangs onder meer een Belgisch militair ereperk en familiegrafkelders van belangrijke Wingense families liggen, eindigend bij een calvarie.


ID: 33211 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bartholomeus met kerkhof

Zandvoordeplaats 34 (Zonnebeke)
Parochiekerk, gelegen middenin een omhaagd kerkhof met graftekens; achterliggend wetland. Neogotische kerk met oosttoren en westkoor, volgens basilicale aanleg heropgebouwd in 1924 ter vervanging van het neoclassicistische 19de-eeuws bedehuis met ingebouwde oudere westtoren die waarschijnlijk hoorde tot het eerste eind 17de-eeuws bedehuis.