12 resultaten
ID: 216129 | Bouwkundig element
Dokter Donnyplein (Antwerpen)
Centraal op de begraafplaats bevinden zich de ereperken, met monumentaal oorlogsmonument en een gedenkzuil.
ID: 11634 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het kasteeldomein met hoeve waarvan de oorsprong opklimt tot de 14de- en 16de eeuw, werd in 1911 door de stad Antwerpen aangekocht, ingericht als stedelijke begraafpark, in 1921.
ID: 216186 | Bouwkundig element
Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het militaire ereperk werd reeds in 1914 aangelegd voor de gesneuvelden, nog voor de ingebruikname van het Schoonselhof als begraafplaats.
ID: 213337 | Bouwkundig element
de Cerfstraat (Ieper)
Op de gemeentelijke begraafplaats van Vlamertinge staan in een afzonderlijk perk zes heldenhuldezerkjes gegroepeerd voor oud-strijders uit Vlamertinge.
ID: 213340 | Bouwkundig element
André Geryllaan (Koksijde)
Op de gemeentelijke begraafplaats van Oostduinkerke bevindt zich onder meer een Brits militair ereperk voor doden uit de Tweede Wereldoorlog ("Oostduinkerke Communal Cemetery"). Een andere ereperk herinnert aan de Belgische militairen en oud-strijders van beide wereldoorlogen, met centraal een gedenksteen. Daarnaast is er een afzonderlijk ereperk voor omgekomen verzetslieden uit de Tweede Wereldoorlog. Tussen de burgerlijke graven ten slotte zijn nog graven in verband met de Eerste Wereldoorlog terug te vinden.
ID: 307695 | Bouwkundig element
André Geryllaan (Koksijde)
De begraafplaats werd op 1 januari 1957 in gebruik genomen. De grosso modo oost-west georiënteerde rechthoekige begraafplaats is voorzien van een van oost naar west lopend hoofdpad en de haaks er op aansluitende zijpaden delen de begraafplaats op in rechthoekige percelen. In de noordoostelijke hoek werden een Brits en Belgisch militair perceel ingericht. In de zuidoostelijke hoek werden de graven met eeuwigdurende concessie samengebracht van het geruimde kerkhof, waaronder Florizoone en Artan.
ID: 31302 | Bouwkundig element
Alexisplein (Poperinge)
Gotische hallenkerk ter vervanging van het romaans bedehuis, omgeven door een omhaagd kerkhof met militaire ereperken. De kerk brandde volledig af in 1802, enkel de torenvoet bleef overeind. In 1806 werd de kerk gedeeltelijk herbouwd in de vorige staat; later in de tweede helft van de 19de eeuw volgden verstevigings- en aanbouwwerken. Gele baksteenbouw met hergebruikte ijzerzandsteen van de romaanse kerk.
ID: 59063 | Bouwkundig element
Stee (Sint-Laureins)
Imposante laatgotische kerk uit 1501 met dominante neogotische toren, ingeplant te midden van het grotendeels ommuurd rechthoekig kerkhof in de noordoosthoek van het dorpsplein. In het westen, aan het Stee, wordt het kerkhof afgesloten door ijzeren hekken op lage bakstenen voet tussen gemetste pijlers. Op het kerkhof staan graftekens van de late 18de eeuw tot de late 20ste eeuw.
ID: 9546 | Bouwkundig element
Letterhoutemdorp (Sint-Lievens-Houtem)
Bakstenen hallenkerk met toren ten oosten, met omringend, ommuurd kerkhof. De huidige kerk werd opgetrokken in 1940 naar ontwerp van architect A. Bressers.
ID: 41252 | Bouwkundig / Landschappelijk element
Heultjedorp 2 (Westerlo)
Vrijstaande kerk in neogotische stijl, gebouwd in 1896-1898 naar ontwerp van P. Langerock. Groepjes lindes links en rechts van het portaal. Aan de noord-, oost- en zuidzijde een ommuurd en omhaagd kerkhof met snoeivormen van buxus.