Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

86 resultaten


ID: 15434 | Bouwkundig element

Steenbakkerij de Hemptinne

Bormte zonder nummer (Stekene)
In 1885 opgericht als pannenbakkerij "Sint-Marie", eind 19de eeuw overgeschakeld op de produktie van baksteen en in 1979 volledig gesloopt.


ID: 40726 | Bouwkundig element

Steenbakkerij

Assesteenweg zonder nummer (Ternat)
Voormalige steenbakkerij bezijden de spoorweg, rechthoekige oven met afgeschuinde gevels, gedomineerd door hoge schoorsteen.


ID: 33042 | Bouwkundig element

Steenbakkerij met schuilplaats

Ieperstraat 186 (Zonnebeke)
Steenbakkerij teruggaand op veldsteenbakkerij opgericht in 1904 aan de Beselarestraat door de families Iweins en Van Biervliet. 1945-1948: ontmanteling van de steenbakkerij en oprichting van een nieuwe op de huidige plaats met ringoven en droogloodsen op initiatief van J. Van Biervliet.


ID: 33137 | Bouwkundig element

Steenbakkerijtje

Oude Komenstraat zonder nummer (Zonnebeke)
Vervallen steenbakkerijtje, naar verluidt voormalige buizenbakkerij uit de jaren 1920 en sindsdien als dusdanig niet meer dienst doend. Mooie ligging middenin "uitgebrikt" weiland, zie depressies.


ID: 45287 | Bouwkundig element

Steenbakkerijen van Roborst

Zuidlaan 175 (Zwalm)
Steenbakkerij De Swaef van genuanceerde vlamovensteen opgericht in 1950 op de plaats van een veldsteenbakkerij met ringoven.


ID: 81175 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouw

Trekweg zonder nummer (Zwevegem)
Bedrijfsgebouw uit het tweede kwart van de 20ste eeuw van rode baksteen onder plat dak, betonnen casement met opschrift Les mecaniques du Courtrai/ Valère de Meestere; vermoedelijk deel uitmakend van de voormalige steenbakkerij met vestigingsplaats aan de Trekweg.