Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1672 resultaten


ID: 213248 | Bouwkundig element

Standbeeld militaire doden

Dorp zonder nummer (Alveringem)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire oorlogsdoden van Alveringem, opgericht in 1923.


ID: 213352 | Bouwkundig element

Gedenkplaten Belgian Field Hospital Clep

Gapaard 9 (Alveringem)
Gedenkplaten ter herinnering aan het 'Belgian Field Hospital Clep' uit de Eerste Wereldoorlog en de rol van dokter Willems.


ID: 213251 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Kerkstraat zonder nummer (Alveringem)
Deze gedenkzuil herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en werd na de Eerste Wereldoorlog door het gemeentebestuur van Hoogstade opgericht. Op een vierkante basis en een sterk geprofileerd voetstuk met S-vormige voluten opzij en een zware kroonlijst.


ID: 200636 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kruisestraat 1 (Alveringem)
Betreffende hoeve ligt in het als landschap beschermde komgrondengebied van Lampernisse. Dit gebied, gelegen aan de landzijde van de in de 10de eeuw opgeworpen Oude Zeedijk, weerspiegelt nog bijzonder goed het middeleeuwse landschap gekenmerkt door grote komgronden met grillig perceelpatroon en vele grachten, versneden door zandige oeverwalafzettingen waarop zich de bewoning vestigde.


ID: 213253 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

Leiseledorp zonder nummer (Alveringem)
Deze gedenkzuil herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van de Eerste en Tweede Wereldoorlog van Leisele en dateert van 1921.


ID: 213249 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

St.-Brigidaplein zonder nummer (Alveringem)
Het gedenkteken herinnert aan de militaire en burgerlijke doden van Beveren-aan-de-IJzer van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en werd onthuld op 8 mei 1921.


ID: 213252 | Bouwkundig element

Gedenkzuil militaire en burgerlijke doden

St.-Mildredaplein zonder nummer (Alveringem)
Deze gedenkzuil herdenkt de militaire en burgerlijke doden van Izenberge uit de Eerste Wereldoorlog. Het oorlogsgedenkteken is van de hand van L. Tanghe uit Brugge en werd opgericht in 1921.


ID: 15859 | Bouwkundig element

Kapelanie

St.-Rijkersstraat 22 (Alveringem)
Voormalige kapelanie, heden museum Verschaeve, naar Z.E.H. Cyriel Verschaeve, Priester-Dichter-Denker, Dr. Honoris Causa van universtiteiten Leuven, Jena en Keulen, bezieler van de Frontbeweging gedurende de Eerste Wereldoorlog, en voorvechter van het Duitse nationaalsocialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dubbelhuis van vier travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met een lijstgevel van gele baksteen. Het huis wordt van een straat gescheiden door een voortuin met daarin een bronzen borstbeeld van de kapelaan.


ID: 213307 | Bouwkundig element

Gedenkteken militaire doden

St.-Rijkersstraat zonder nummer (Alveringem)
Dit gedenkteken, opgericht op initiatief van het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Rijkers, herinnert aan de militaire doden van Sint-Rijkers uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 200637 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Waterhuisjesstraat 1 (Alveringem)
Meerledige hoeve met willekeurig opstelling van de gebouwen rondom een met bakstenen en plaveien verhard erf, nabij de Kleine IJzerbeek. Boerenhuis met voorliggende moestuin, bereikbaar via bakstenen bruggetje over vermelde beek. Erf met siertuin aan noordgevel. Terp door ringwal en bomen omgeven, ten oosten.