Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1672 resultaten


ID: 11267 | Bouwkundig element

Herberg De Exter

Eksterlaar 1-3 (Antwerpen)
Herberg De Exter is waarschijnlijk de oudste herberg van Deurne, teruggaand op een brouwerij, het erf met oude linden is deels omhaagd.


ID: 216120 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument en militair ereperk

Elisabethlaan zonder nummer (Antwerpen)
Nagenoeg centraal op de begraafplaats van Berchem is op perk 22 een met taxus omgeven ereperk ingericht, met centraal een oorlogsmonument met beeldhouwwerk van Alfons De Cuyper.


ID: 216121 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument en ereperk voor de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen

Elisabethlaan zonder nummer (Antwerpen)
Ter hoogte van de ingang Koninklijkelaan, is op perk 3 een oorlogsmonument opgericht naar ontwerp van architect A. Van Kerckhoven en uitgevoerd door Martin Michiels , voor de slachtoffers van beide Wereldoorlogen.


ID: 216122 | Bouwkundig element

Hulde aan de Vuurkruisen

Elisabethlaan zonder nummer (Antwerpen)
Tegen de begraafplaats van Berchem is een met hekwerk en taxushagen van de straat afgesloten perk aangelegd voor het monument dat hulde brengt aan de Vuurkruisen 1914-1918.


ID: 217264 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument ontworpen door Van Averbeke en Dupon

Elisabethlaan zonder nummer, Koninklijkelaan zonder nummer (Antwerpen)
Oorlogsmonument ontworpen door architect Emiel Van Averbeke en beeldhouwer Josuƫ Dupon en opgericht ter ere van de gesneuvelden van 1914-1918.


ID: 4502 | Bouwkundig element

Zuiderterras

Ernest Van Dijckkaai zonder nummer, zonder nummer (Antwerpen)
Tussen de Schelde en de afdaken 20-21 werd het Zuiderterras gebouwd. De wandelweg is in een functionele bouwstijl opgetrokken, aansluitend bij de afdaken. Een geasfalteerde wandelweg rust op kroonlijsthoogte van de naastgelegen afgewolfde zijde van de afdaken op ijzeren liggers.


ID: 11313 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Zwarte Arend met park

Ertbruggelaan 150, Professor Van den Wildenberglaan 1-2 (Antwerpen)
Inplanting binnen rechthoekig omgracht park met ten westen toegang, kreeg in 1784 zijn huidig uitzicht, de voormalige westelijke dienstgebouwen zijn omgevormd in 1945.


ID: 4897 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Everdijstraat 13 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), te dateren in de vroege 19de eeuw.


ID: 4911 | Bouwkundig element

Traditionele diephuizen met neoclassicistische lijstgevel

Falconplein 23, 33 (Antwerpen)
Traditionele diephuizen in kern minstens opklimmend tot de 17de eeuw, in neoclassicistische stijl aangepast met een lijstgevel tijdens de eerste helft van de 19de eeuw. Op nummer 23 wijst een gedenksteen het geboortehuis van de architect Henry van de Velde aan.


ID: 6770 | Bouwkundig element

Bell Telephone Manufacturing Company

Francis Wellesplein 1 (Antwerpen)
Den Bell is een zeer opvallend en bekend kantoorgebouw op het Zuid. Sinds 2009 is dit het centrale administratieve gebouw van de Stad Antwerpen. Het grote complex werd opgericht als fabrieks- en kantoorcomplex van de Bell Telephone Manufacturing Company.