Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

102 resultaten


ID: 301728 | Landschappelijk element

Twee geschoren hulststruiken in voortuin pastorie

Vedastusstraat 2 (Borgloon)
In de voortuin van de pastorie van Hoepertinge staan twee geschoren hulststruiken met geelgerand blad. Ze staan als twee beeldbepalende wachters uiterst links en uiterst rechts van de voortuin bij het tuinmuurtje langs de straat.


ID: 132646 | Landschappelijk element

Hakhoutstoof van winterlinde

Kasteeldreef (Bornem)
Op een perceel dat grenst aan de Kasteeldreef naar het Kasteel d'Ursel staat een mooi uitgegroeide hakhoutstoof van winterlinde. Door de struik periodiek te kappen tot net boven het maaiveld, liep de stobbe telkens struikvormig uit.


ID: 41590 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartparochie met ommuurde tuin

Kerkhofstraat 2 (Boutersem)
De in 1784 gedateerde pastorie met ommuurde tuin is gelegen ten noorden van de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk.


ID: 301383 | Landschappelijk element

Beplantingen langs de valleirand

Doensberg, Verrebeke (Brakel)
De plantingen op het talud langs de Verrebeekvallei bestaat uit in het noordelijke deel twee geknotte haagbeuken en een opgaande gewone es. In het zuidelijk deel staan twee geknotte haagbeuken (omtrek 211 cm, knothoogte 2.5 m), een geknotte es en vier meidoornstruiken als relict van een geschoren haag.


ID: 133422 | Landschappelijk element

Twee mispels bij erf

Poerensberg 2, Steneplein (Brakel)
Twee natuurlijk gevormde mispelstruiken, één op de perceelsgrens van een erf, en één op de perceelsrand tussen een akkerland en een pad.


ID: 130378 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag met topiary van in haan en kip geschoren taxus

Houtenmolenstraat 53 (Buggenhout)
Langs de Houtenmolenstraat te Buggenhout bevindt zich een geschoren taxushaag van 18 m lengte en 110 cm hoogte, waarin zich twee geschoren vormen van tuintopiary bevinden (‘kip’ en ‘haan’) met een hoogte van 5,5 m. De haag en topiary vormen een historische eenheid met een hoeve uit 1753, waarvan ze het erf afsluiten aan de straatkant.


ID: 200966 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats De Panne

Kerkstraat (De Panne)
Belgische militaire begraafplaats, aangelegd vanaf januari 1918. De begraafplaats heeft een rechthoekige plattegrond, met rechthoekige perken die geometrisch zijn aangelegd rond een centrale vlaggenmast. De rijen graven zijn meestal dubbel, rug aan rug, aangelegd, met aanplantingen ertussen.


ID: 134483 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Jagersberg

Jagersberg 20 (Diest)
Villa uit 1910 omgeven door landschappelijk park, oorspronkelijk 2,5 hectare; geslaagde heraanleg met watertuin en snoeivormen naar ontwerp van J. Wirtz, 1983-1984; rijke collectie zeldzame oude bomen en struiken, vooral soorten rododendron.


ID: 134476 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Brouwerswoning Cerckel met tuin

Michel Theysstraat 2-8, 4A (Diest)
Brouwerswoning uit het derde kwart van de 19de eeuw, omgeven door brouwerstuin van 1,3 hectare in landschappelijke stijl, aangelegd rond 1880 op het terrein van het voormalige Minderbroedersklooster in het centrum van Diest. Brouwerstuin met serre uit omstreeks 1881 en tot lusthuis verbouwde 18de-eeuwse infirmerie van het voormalige minderbroedersklooster.


ID: 78289 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Keiem

Keiemdorpstraat (Diksmuide)
De Belgische militaire begraafplaats van Keiem is een verzamelbegraafplaats van na de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats, ingewijd op 12 juli 1925, heeft een ruitvormige plattegrond met vier symmetrisch aangelegde perken met dubbele rijen grafstenen. Toegang via een tweeledig smeedijzeren toegangshekken, gevat tussen twee arduinen pijlers.