Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

99 resultaten


ID: 303172 | Landschappelijk element

Parkje van het Geesthuys

Gennepstraat 22 (Halen)
Parkje in landschappelijke stijl met pittoresk karakter van rond 1875.


ID: 303137 | Landschappelijk element

Tuin van de Rotemse molen

Gidsenstraat 24 (Halen)
Tuin bij de watermolen van Rothem, met aanleg en beplanting uit de jaren 1930, toen het goed ook gebruikt werd als buitenverblijf; voorheen afhankelijk van het klooster Mariënrode van Rothem.


ID: 303178 | Landschappelijk element

Domein Bleuterveld

Karestraat 36 (Halen)
Uitgestrekte en complexe villatuin, aangelegd midden van de 20ste eeuw op advies van landschapsarchitect René Péchère; samenstellende elementen met verwijzing naar de traditionele dispositie van landelijke residenties: representatieve tuinen, privétuinen, nutstuinen, tuinen voor sport en spel, uitgestrekte boomgaard, alles ontworpen aan primaire en secundaire langs- en dwarsassen, het geheel naadloos overgaand in het omliggend landschap, in een ouder parkgebied.


ID: 303192 | Landschappelijk element

Park van het kartuizerklooster Sint-Jansberg

Sint-Jansbergstraat 7-8, 9 (Halen)
Dendrologisch interessant parkje in landschappelijke stijl met pittoresk karakter, uit het einde van de 19de eeuw, nu bij een buitenhuis met uitzicht uit dezelfde periode, maar met oudere kern en ouder neerhof. De site is van feodale oorsprong en vertoont sporen van een neerhofopperhofstructuur. Inrijhek en boogbrug over de vijver. Belangrijke aanwezigheid in het landschap.


ID: 84830 | Bouwkundig element

Pius X-domein met grafkapel priester Poppe

Kasteellaan zonder nummer (Hamme)
De Priester Poppekapel staat in een bebost domein, bijgenaamd Pius X-domein. De grafkapel werd gebouwd naar ontwerp van architect Jozef Lantsoght en wordt gekenmerkt door glasramen van kunstglazenier Maurits Nevens.


ID: 134581 | Landschappelijk element

Park van het kasteel Kiewit

Kiewitdreef 3, Putvennestraat 108-112 (Hasselt)
Park in land­schap­pel­ijke stijl op naam van de Hasseltse tuinarchitect Jan Creten uit het einde van de 19de eeuw, deel van het voormalig kasteeldomein Kiewit, circa 64 hectare groot.


ID: 134583 | Landschappelijk element

Gemeentelijk park De Kroonwinning

Kroonwinningstraat (Hasselt)
Parkje in landschappelijke stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw, aangelegd bij de Kroonwinning, een oude site, die naast de boerderij ook een herenhuis bezat.


ID: 134608 | Landschappelijk element

Park van het kasteel van Mombeek

Mombeekdreef 98 (Hasselt)
Landgoed met kasteelpark in landschappelijke stijl met riant karakter, uitge­strek­te vij­ver en bossen, ­uit de tweede helft van de 19de eeuw, teruggaand op een oudere site met neerhof-opperhofstructuur.


ID: 134610 | Landschappelijk element

Parkje van het kasteel van Pietelbeek

Pietelbeekstraat 85 (Hasselt)
Klein landgoed met parkje, parkbos en toegangsdreef, ontstaan uit de in de 19de eeuw tot kasteel geëvolueerde Pietelbeekwinning.


ID: 134629 | Landschappelijk element

Park van het kasteel van Schimpen

Stevoortse kiezel 192 (Hasselt)
Tuin in landschappelijke stijl met pittoresk karakter (onge­veer 2,5 hectare) bij een eclectisch heren­huis met wagen­huis en achterliggend bos, aangelegd om­streeks 1870.