Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

29 resultaten


ID: 304147 | Landschappelijk element

Vlechthaagrelict van gewone beuk

Bosstraat 4 (Maarkedal)
Op het einde van de Bosstraat en bij de rand van het Bos Ter Rijst staat aan de straatzijde van het voormalige boerderijerf nog een relict van een vlechthaag van gewone beuk. Aanpalend is nog een muur in opstand van de vierkantshoeve die inmiddels werd afgebroken.


ID: 307950 | Landschappelijk element

Gevlochten haag van beuk en haagbeuk

Heistraat (Oudenaarde)
Aan de straatkant, langs het het erf van een hoeve met boomgaard in de Heistraat (Mater) bevindt zich een relict van een oude vlechthaag.


ID: 306182 | Landschappelijk element

Haag van mispel en haagbeuk

Oude Weyerstraat (Peer)
Oude haag van mispel en haagbeuk, met sporen van vlechtwerk, op de perceelsrand van het erf bij een langgestrekte vakwerkhoeve.


ID: 304794 | Landschappelijk element

Afsluitingshaag van gele kornoelje bij voormalige moestuin

Erberstraat 6 (Sint-Truiden)
Haag van gele kornoelje van een moestuinperceel opklimmend tot einde 18de eeuw.


ID: 133117 | Landschappelijk element

Veekering bij Kasteel van Hamal

Hamalstraat (Tongeren)
Het weiland gelegen aan de zuidkant van de kasteeldreef wordt aan de west- en zuidzijde afgeboord met een veekering. Het is een traditionele scheerhaag van meidoorn met nog sporen van leg- of vlechtwerk bedoeld om het gat in de haag te dichten. De haag is nog een mooi voorbeeld en heeft nog een totale lengte van ongeveer 250 meter.


ID: 132322 | Landschappelijk element

Veekering met oud vlechtwerk

Altenbroek (Voeren)
De geschoren meidoornhaag is aangeplant als veekering op de perceelsgrens bij een weiland. De haag bevat sporen van oud vlechtwerk. Hierbij worden gesteltakken zijdelings in de haag geleid om gaten te dichten. Het oude vlechtwerk heeft een mooie representatieve groeivorm en is het resultaat van kunstsnoeivorm.


ID: 131868 | Landschappelijk element

Restant uit veekering met oud vlechtwerk

Koebeek (Voeren)
De meidoornstruik is een restant van een oude meidoornhaag aangeplant als veekering op de perceelsgrens van een weiland in de vallei van de Voer. De oude heester werd geschoren en gevlochten, waarbij zijtakken van het haagplantsoen zijwaarts in de haag worden gevlochten om het gat in de haag te dichten.


ID: 132357 | Landschappelijk element

Houtkant op talud bij holle weg

Mennekesput (Voeren)
De gemengde houtkant staat op een talud langs de holle weg. De soorten bestaan uit hakhout van gewone hazelaar, hakhout van gewone esdoorn, opgaande bomen en hakhout van gewone robinia, opgaande bomen en hakhout van gewone es, knotbomen van gewone haagbeuk, zomereik, opgaande bomen van Canadapopulier, kruisbes, rode kornoelje, iep, zoete kers en Amerikaanse vogelkers. Er staan restanten van een geschoren meidoornhaag op de kop van het talud. Deze veekeringshaag heeft sporen van vlechtwerk.


ID: 131710 | Landschappelijk element

Gevlochten veekeringshaag

Mostert (Voeren)
De oude veekeringshaag van meidoorn bevat vlechtsporen. De haag staat op een talud aan de rand van een weiland.