Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

100 resultaten


ID: 84714 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kerkhofdreef (Berlare)
Nieuw kerkhof ter vervanging van het ommuurde oude kerkhof op het dorpsplein rond de Sint-Martinuskerk, in 1882 in gebruik genomen en in 1938 uitgebreid. Hoofdtoegang afgesloten door een tweedelig zwart geschilderd ijzeren hek aan twee decoratief uitgewerkte ijzeren hekpijlers. Calvariekapel opgericht in 1884.


ID: 617 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Zonhoevestraat (Bilzen)
Het oorspronkelijke kerkhof bevond zich rond de oude kerk, ten zuiden van de baan Hasselt-Bilzen. Waarschijnlijk werd het bij de bouw van de nieuwe kerk naar deze iets zuidwestelijk gelegen plaats overgebracht.


ID: 31752 | Bouwkundig element

Neogotische grafkapel

Harenstraat (Borgloon)
Neogotische grafkapel van één travee uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Volgens opschrift in de geveltop: SEPULTURE DE LA FAMILLE NAVEAU de MARTEAU.


ID: 1946 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Sint-Amandsesteenweg (Bornem)
Nabij het kruispunt met de Dulftstraat, inplanting van de gemeentelijke begraafplaats, sedert 1898, ter vervanging van het kerkhof ten zuiden van de kerk.


ID: 76943 | Bouwkundig element

Abdij van Steenbrugge

Baron Ruzettelaan 433-437, 433A-D (Brugge)
Abdijsite, in hoofdzaak gevormd door de abdijgebouwen uit 1875-1896 en 1955-1956. De abdij is gekend voor zijn religieuze uitgaven en uitgebreide bibliotheek.


ID: 77766 | Bouwkundig element

Grafmonument van de familie Le Bailly de Tilleghem

Dorpsstraat (Brugge)
Monumentale, neoclassicistische grafkapel van natuursteen: arduinen basement en getrapte bekroning; witstenen constructie met imitatiegroeven. Kleine toren met kruisbeeld. Ingang met wapenschild.


ID: 77110 | Bouwkundig element

De Centrale Begraafplaats

Kleine Kerkhofstraat (Brugge)
Volledig ommuurde (baksteen) kerkhofsite van circa 12 hectare toegankelijk via een verankerd bakstenen poortgebouw.


ID: 78973 | Bouwkundig element

Sanatorium Elisabeth

Gentse Steenweg 120-124, 132 (Damme)
Elisabethziekenhuis, opgericht in de jaren 1924-1927 als "Sanatorium Elisabeth", zogenaamd naar de medestichteres Koningin Elisabeth. Het huidige gebouwencomplex dateert grotendeels uit de jaren 1937-1939. In 1970 heringericht en omgevormd tot een volwaardige ziekenhuisinstelling. Naar verluidt bevindt zich een kleine begraafplaats van de zusters naast de kapel. Hoofdvleugel van vijfendertig traveeën en twee bouwlagen onder hoge leien bedaking.


ID: 38513 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw met kerkhof

Dorp (De Pinte)
Kerk met rechthoekige plattegrond van het pseudobasilicale type, schip en zijbeuken van zeven traveeën met ingebouwde toren en koor van één travee met driezijdige sluiting, waarvan het huidige uitzicht bepaald wordt door werken tijdens het derde kwart van de 18de en 19de eeuw. Ingeplant midden ommuurd kerkhof met ijzeren toegangshek aan gietijzeren zuilen en twee flankerende linden in het westen op het kerkhof. Links van de kerk, stenen beeld van het Heilig Hart van Jezus van 1929, en achteraan tegen de kerkhofmuur Calvariekapel, tevens grafkapel, van circa 1900.


ID: 48909 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Kerkhofweg 17 (Dendermonde)
De stedelijke begraafplaats van Dendermonde werd in neogotische stijl ontworpen door stadsarchitect Edouard Bouwens, die het voorzag van een afsluitmuur met een monumentale ingangspoort en een kleine woning voor de grafdelver. Het project was in 1883 voltooid. Pas in 1884 werd in het midden van de begraafplaats een grote grafkapel opgericht, met eronder vijftien grafkelders met plaats voor drie tot zes lichamen.