3077 resultaten


ID: 6439 | Bouwkundig element

Herenhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 13 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis de Hasque, naar een ontwerp door architect Louis De Vooght uit 1912. De woning van het type stadsvilla in halfopen bebouwing, telt drie traveeën aan de straat en vier bouwlagen, waarvan de bovenste deels is uitgewerkt als een pseudo-mansarde.


ID: 6467 | Bouwkundig element

Woningcomplex Verswijver

Arthur Goemaerelei 22-24 (Antwerpen)
Complex gevormd door een herenhuis en een meergezinswoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van J. en P. Verswijver. Het ontwerp uit 1927 was één van de eerste gezamenlijke projecten van de architecten Paul Smekens en Carlos Van der Voodt.


ID: 6468 | Bouwkundig element

Hotel Jussiant

Arthur Goemaerelei 28 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in art deco gebouwd in opdracht van Cléomir Jussiant, naar een ontwerp door de architecten Jan Vanhoenacker, John Van Beurden en Jos Smolderen uit 1924. Cléomir Jussiant (1872-1961) was directeur en later eigenaar van een Antwerps houthandelsbedrijf.


ID: 6470 | Bouwkundig element

Herenhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 32 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Pierre Vanden Bussche, naar een ontwerp uit 1911 door architect Ernest Pelgrims. Deze imposante, vrijstaande woning van het type stadsvilla, omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 6471 | Bouwkundig element

Herenhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 34 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Armand Steens, naar een ontwerp door architect Fritz Hanno uit 1911. De vrijstaande woning onderscheidt zich door een veeleer sobere architectuur, waarvan de pittoreske volumeopbouw aan de cottagestijl ontleend is, en de detaillering een art-nouveau-invloed verraadt.


ID: 6461 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Arthur Goemaerelei 4 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van een zekere Van Sande uit Wetteren, naar een ontwerp door architect Albert Arnou uit 1908. De rijwoning met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een complex zadel- en mansardedak.


ID: 208235 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Beeldhouwersstraat 46 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis, opgetrokken volgens een bouwaanvraag van 1893 voor rekening van P.G. van Renterghem, een expert van de verzekeringsmaatschappij Providentia uit Frankfurt.


ID: 6493 | Bouwkundig element

Hotel Lieven Gevaert

Belgiëlei 117 (Antwerpen)
Het statige herenhuis in beaux-artsstijl neemt samen met de tuin een groot deel in van het bouwblok begrensd door Belgiëlei, Lange Leemstraat, Isabellalei en Lamorinièrestraat. Het werd in opdracht van de industrieel Lieven Gevaert opgetrokken in 1912, naar een ontwerp door de architect Jos. Bascourt.


ID: 6511 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Belgiëlei 136 (Antwerpen)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl, uit tweede helft 19de eeuw. Gesloopt.


ID: 6512 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Belgiëlei 140 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl, uit tweede helft 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van zes traveeën en twee en een halve bouwlaag op een geblokte arduinen plint. Gesloopt.