3073 resultaten


ID: 4810 | Bouwkundig element

Brouwerij de Half Maan

Arenbergstraat 23 (Antwerpen)
Voormalige brouwerij de Half Maan, in 1551 door Gilbert Van Schoonbeke gebouwd, en in 1729 en 1763 verbouwd met toevoeging van een hardstenen poortomlijsting in laat-barokstijl.


ID: 4804 | Bouwkundig element

Traditioneel herenhuis met rococopoort

Arenbergstraat 3 (Antwerpen)
Herenhuis met dubbelhuisopstand in traditionele bak- en zandsteenstijl minstens opklimmend tot de 17de-eeuw. Aangepast in vroege rococostijl tijdens het tweede kwart van de 18de eeuw. Bij een recente renovatie verhoogd met een postmodernistische attiekverdieping en een gebogen dakstructuur.


ID: 4813 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch herenhuis

Arenbergstraat 8-10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis, het rechter pand van een geheel van twee oorspronkelijk identieke, volgens spiegelbeeldschema gekoppelde woningen. Het geheel waarvan ook het linker pand bewaard bleef, werd in 1807 opgetrokken in opdracht van jonkheer Joseph Charles Henri Jean-Népomucène della Faille de Leverghem (Antwerpen, 1754-Antwerpen, 1822), wiens hotel aan de Lange Gasthuisstraat zich in hetzelfde bouwblok bevond.


ID: 6439 | Bouwkundig element

Herenhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 13 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Louis de Hasque, naar een ontwerp door architect Louis De Vooght uit 1912. De woning van het type stadsvilla in halfopen bebouwing, telt drie traveeën aan de straat en vier bouwlagen, waarvan de bovenste deels is uitgewerkt als een pseudo-mansarde.


ID: 6467 | Bouwkundig element

Woningcomplex Verswijver

Arthur Goemaerelei 22-24 (Antwerpen)
Complex gevormd door een herenhuis en een meergezinswoning in zakelijke art-decostijl, gebouwd in opdracht van J. en P. Verswijver. Het ontwerp uit 1927 was één van de eerste gezamenlijke projecten van de architecten Paul Smekens en Carlos Van der Voodt.


ID: 6468 | Bouwkundig element

Hotel Jussiant

Arthur Goemaerelei 28 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in art deco gebouwd in opdracht van Cléomir Jussiant, naar een ontwerp door de architecten Jan Vanhoenacker, John Van Beurden en Jos Smolderen uit 1924. Cléomir Jussiant (1872-1961) was directeur en later eigenaar van een Antwerps houthandelsbedrijf.


ID: 6470 | Bouwkundig element

Herenhuis in beaux-artsstijl

Arthur Goemaerelei 32 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in beaux-artsstijl gebouwd in opdracht van Pierre Vanden Bussche, naar een ontwerp uit 1911 door architect Ernest Pelgrims. Deze imposante, vrijstaande woning van het type stadsvilla, omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak.


ID: 6471 | Bouwkundig element

Herenhuis in eclectische stijl

Arthur Goemaerelei 34 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van Armand Steens, naar een ontwerp door architect Fritz Hanno uit 1911. De vrijstaande woning onderscheidt zich door een veeleer sobere architectuur, waarvan de pittoreske volumeopbouw aan de cottagestijl ontleend is, en de detaillering een art-nouveau-invloed verraadt.


ID: 6461 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Arthur Goemaerelei 4 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van een zekere Van Sande uit Wetteren, naar een ontwerp door architect Albert Arnou uit 1908. De rijwoning met een gevelbreedte van drie ongelijke traveeën, telt drie bouwlagen onder een complex zadel- en mansardedak.


ID: 208235 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Beeldhouwersstraat 46 (Antwerpen)
Neoclassicistisch herenhuis, opgetrokken volgens een bouwaanvraag van 1893 voor rekening van P.G. van Renterghem, een expert van de verzekeringsmaatschappij Providentia uit Frankfurt.