3068 resultaten


ID: 6555 | Bouwkundig element

Hotel Villinger

Bosmanslei 24 (Antwerpen)
Voornaam herenhuis in neo-Lodewijk XVI-stijl, dat een ensemble vormt met een gelijkaardige stadsvilla in de Van Putlei 41. Beide hotels werden op twee aangrenzende percelen opgetrokken, in opdracht van de zakenlui Walther Villinger en Emil Zeller, naar een ontwerp van de Duitse architect Paul Schultze-Naumburg uit 1910.


ID: 213671 | Bouwkundig element

Eclectisch herenhuis

Bosmanslei 26 (Antwerpen)
Herenhuis in eclectische stijl gebouwd in opdracht van André Morren, naar een ontwerp van architect Emile Thielens uit 1910. De rijwoning in halfopen bebouwing omvat een souterrain en twee bouwlagen onder een mansardedak (leien).


ID: 6550 | Bouwkundig element

Herenhuis in cottagestijl

Bosmanslei 33 (Antwerpen)
Herenhuis in cottagestijl gebouwd in opdracht van Pierre Jean Maurice van der Groen, naar een ontwerp van de architecten Florent Vaes en Joan Coninck Westenberg uit 1911. Deze rijwoning in halfopen bebouwing beantwoordt aan het type van de stadsvilla, dat in de Bosmanslei en de Van Putlei het merendeel van de bebouwing uitmaakt.


ID: 208261 | Bouwkundig element

Eclectisch hoekpand

Bouwmeestersstraat 1 (Antwerpen)
Dit hoekpand werd in 1900 ontworpen door architect Michel De Braey voor Ducaune. De herenwoning is ingeplant op een hoekperceel, met voorgevel in de Bouwmeestersstraat en even rijk uitgewerkte zijgevel in de Plaatsnijdersstraat, daar uitgevend op een ommuurde tuin.


ID: 4878 | Bouwkundig element

Hotel Koelman-Lauwers en  de Cleyne halve Maene

Bredestraat 4, Happaertstraat 30-38 (Antwerpen)
Herenhuis in Louis-Philippestijl volgens de bouwaanvraag uit 1856 gebouwd in opdracht van de heer Koelman-Lauwers. Het ontwerp is niet gesigneerd, maar wordt toegeschreven aan de architect Bartholomeus De Proost. Achter het hotel strekken zich de overblijfselen uit van een groot herenhuis uit de 17de eeuw, "de Cleyne halve Maene".


ID: 6581 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Brialmontlei 28 (Antwerpen)
Herenhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van Raoul de Wael, naar een ontwerp door de architect Frans De Meyer uit 1874.


ID: 6584 | Bouwkundig element

Hotel Bovie-Schilders

Britselei 19 (Antwerpen)
De imposante neoclassicistische herenwoning op de hoek van de Britselei met de Frans Willemsstraat werd rond 1869 gebouwd naar een ontwerp van architect Henry Redig als woning en kantoorgebouw voor Bovie-Schilders.


ID: 6587 | Bouwkundig element

Huis Leclair

Britselei 37, Mertens en Torfsstraat 2-4 (Antwerpen)
Het statige neoclassicistische herenhuis op de hoek van de Britselei en de Mertens- en Torfsstraat werd gebouwd rond 1873 in opdracht van H. Leclair. Leclair, wonende op de Mechelsesteenweg 43, bouwde een jaar eerder een neoclassicistisch hoekpand van drie woningen op de hoek van de Britselei en de Kapucinessenstraat.


ID: 214897 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Britselei 48 (Antwerpen)
Deze neoclassicistische herenwoning werd gebouwd rond 1876 in opdracht van Van der Stucken, wonende in de Louizastraat 14. Architect L. Van Opstal tekende het ontwerp en koos voor een statige neoclassicistische gevel met de accentuering van de centrale traveeën.


ID: 6595 | Bouwkundig element

Meesterwoning Plouvier

Camille Huysmanslaan 69-71 (Antwerpen)
Halfvrijstaande meesterwoning in nieuwe zakelijkheid, opgericht in 1938 in opdracht van de Antwerpse reder Désiré Plouvier naar een ontwerp van Jan Jacobs uit 1937. Het 24 meter brede perceel werd in 1937 na samenvoeging van twee percelen gekocht van de Stad Antwerpen.