3072 resultaten


ID: 410 | Bouwkundig element

Brouwerij Callebaut

Hoogstraat 110 (Aalst)
Herenhuis met links korfboogvormige zandstenen inrijpoort, van de straat afgesloten door middel van een beboomde voortuin en ijzeren hek (voorheen met datering 1823) tussen bakstenen hekpijlers. Bakstenen dienstgebouwen gegroepeerd rondom een rechthoekige gekasseide binnenplaats.


ID: 73 | Bouwkundig element

Herenhuis

Hopmarkt 31 (Aalst)
Herenwoning van vier traveeën en drie en een halve bouwlaag onder zadeldak (kunstleien), daterend uit midden 19de eeuw tot het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 94 | Bouwkundig element

Herenhuizen Keizerlijke Hallen

Keizersplein 19-21 (Aalst)
Grotere herenhuizen van zes traveeën met sobere, bepleisterde en beschilderde lijstgevels met deurrisaliet gemarkeerd door vlakke pilasters.


ID: 96 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Keizersplein 33 (Aalst)
Laatclassicistische woning uit het tweede decennium van de 19de eeuw, die als blikvanger - namelijk als perspectiefsluiting in de as van de Boterstraat - het oorspronkelijk concept van het Keizersplein moest beheersen.


ID: 300831 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Keizersplein 35 (Aalst)
19de-eeuws herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zes traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 104 | Bouwkundig element

Herenhuis

Keizersplein 48 (Aalst)
Huis met drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Begane grond met imitatiebanden, onder vlakke kordonlijst.


ID: 200757 | Bouwkundig element

Herenhuis met paardenstallen

Keizersplein 65 (Aalst)
Bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën waarvan twee om de hoek en drie bouwlagen waarvan het gelijkvloers met rondboogpoort en -vensters met buitenluiken als sokkel dienst doet.


ID: 126 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korte Zoutstraat 13 (Aalst)
Herenwoning met vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw met laat-empire-ornamenten in het meer versierde poortrisaliet van twee traveeën.


ID: 128 | Bouwkundig element

Hostelrij Den Spagnaert

Korte Zoutstraat 30 (Aalst)
Vermoedelijk de vroegere "Hostelrij Den Spagnaert", vermeld in begin 18de eeuw, afgebroken in de loop van de tweede helft van de 19de eeuw door de toenmalige eigenaar L. Vaerman die meteen het huidige herenhuis liet oprichten.


ID: 129 | Bouwkundig element

Empire herenhuis

Korte Zoutstraat 37-39 (Aalst)
Herenwoning van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witbeschilderde laat-empire lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, gemarkeerd door een breed middenrisaliet met meer uitgewerkte stijlbewuste vormgeving en versiering.