3041 resultaten


ID: 97 | Bouwkundig element

Herenhuis

Keizersplein 41 (Aalst)
19­de-eeuw­s herenhuis met be­pleis­terde lijst­gevel van zeven tra­veeën en drie bouw­lagen. Gevel gemarkeerd door imitatiebanden op de gelijkvloerse verdieping, een rechthoekige inrijpoort bij de linker tra­vee en centraal een breed gietijzeren balkon.


ID: 104 | Bouwkundig element

Herenhuis

Keizersplein 48 (Aalst)
Huis met drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met lijstgevel op arduinen plint.


ID: 300689 | Bouwkundig element

Classicistisch herenhuis

Keizersplein 49 (Aalst)
Het 19de-eeuwse, classicistische herenhuis heeft een bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. De gelijkvloerse verdieping is uitgewerkt met imitatiebanden.


ID: 300688 | Bouwkundig element

Herenhuis

Keizersplein 57 (Aalst)
19de-eeuws herenhuis voorzien van een bepleisterde lijstgevel van vijf traveeën met erker en drie bouwlagen onder mansardedak met drie ronde dakvensters.


ID: 300686 | Bouwkundig element

Herenhuis

Keizersplein 59-61 (Aalst)
Oorspronkelijk vormden beide 19de-eeuwse panden één herenhuis, met lijstgevel en mansardedak met drie houten rondbogige dakvensters boven de kroonlijst.


ID: 200757 | Bouwkundig element

Herenhuis met paardenstallen

Keizersplein 65 (Aalst)
Herenhuis met bepleisterde lijstgevel van zeven traveeën, waarvan twee om de hoek, en drie bouwlagen waarvan het gelijkvloers met rondboogpoort en -vensters met buitenluiken als sokkel dienst doet. Inrijpoort met oorspronkelijk een doorgang naar de paardenstallen en tuin.


ID: 126 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korte Zoutstraat 13 (Aalst)
Herenhuis met vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw met laat-empire-ornamenten in het meer versierde poortrisaliet van twee traveeën.


ID: 129 | Bouwkundig element

Herenhuis

Korte Zoutstraat 37-39 (Aalst)
Herenhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde laat-empire-lijstgevel uit de eerste helft van de 19de eeuw, gemarkeerd door een breed middenrisaliet met meer uitgewerkte stijlbewuste vormgeving en versiering. Houten en natuurstenen winkelpuien met neoclassicistische inslag.


ID: 157 | Bouwkundig element

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 15 (Aalst)
Herenhuis van drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak in provinciale Louis-Philippestijl van het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen plint met getoogde keldervensters.


ID: 158 | Bouwkundig element

Herenhuis

Majoor Charles Claserstraat 16 (Aalst)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met provinciale Louis-Philippe- en neorococo-elementen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw.