3041 resultaten


ID: 260 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Statieplein 12 (Aalst)
Neoclassicistisch herenhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, in kern opklimmend tot het vierde kwart van de 19de eeuw, doch aangepast in de 20ste eeuw.


ID: 268 | Bouwkundig element

Huis Cumont

Stationsstraat 4 (Aalst)
Sierlijk uitgewerkt rijhuis van het dubbelhuistype bestaande uit zes traveeën. Een hoge hardstenen sokkel bevat segmentboogvormige keldervensters met ijzeren hek.


ID: 279 | Bouwkundig element

Neoclassicistisch herenhuis

Vaartstraat 3 (Aalst)
Neoclassicistisch herenhuis van drie bouwlagen en vijf traveeën onder zadeldak, uit midden 19de eeuw tot tweede helft 19de eeuw. Begane grond met imitatiebossage en rechthoekige keldervensters in vlakke arduinen omlijsting. Bel-etage met borstwering met arduinen balustrades gevat tussen gekorniste cordons.


ID: 208 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vlaanderenstraat 1 (Aalst)
Alleenstaand huis van drie bouwlagen met zeven traveeën onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met gecementeerde lijstgevel, op zandstenen plint.


ID: 289 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vooruitgangstraat 13 (Aalst)
Herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw, met sobere en strak uitgebouwde lijstgevel op arduinen plint.


ID: 290 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vrijheidstraat 4 (Aalst)
Enkelhuis van zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel op arduinen sokkel.


ID: 298 | Bouwkundig element

Herenhuis

Vrijheidstraat 53 (Aalst)
Gedeeltelijk alleenstaande herenwoning met tuin. Enkelhuistype, twee bouwlagen en vier traveeën onder schilddak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 489 | Bouwkundig element

Herenhuis

Waverstraat 26 (Aalst)
Herenhuis, schuin ingeplant op een hoek met beboomde tuin, en bakstenen ommuring met dienstgebouwen aan de Doktoorstraat. Tweelaags dubbelhuis van vijf traveeën met mezzanino, onder schilddak, vermoedelijk daterend uit midden 19de eeuw.


ID: 304 | Bouwkundig element

Herenhuis

Zonnestraat 25 (Aalst)
Herenhuis met Louis XV-invloed, van vier traveeën en twee bouwlagen, uit begin 20ste eeuw. Dit huis vormt het imposante middenstuk van drie aansluitende gebouwen, waarvan nummer 23 en het linker deel van nummer 25 de symmetrische elementen zijn.


ID: 306 | Bouwkundig element

Herenhuis

Zonnestraat 44 (Aalst)
Hoekhuis van twee bouwlagen en zes traveeën, vierde kwart van de 19de eeuw, met gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel met arduinen plint.