3073 resultaten


ID: 77 | Bouwkundig element

Hotel van Langenhove

Zwarte Zustersstraat 10 (Aalst)
Herenwoning van zeven traveeën en drie bouwlagen onder twee gelijklopende zadeldaken met twee dakkapellen onder gebogen druiplijst, doorgaans gesitueerd circa 1730 waardoor het bij de vroege voorbeelden van ontluikende rococostijl ten lande zou behoren. Aanbouw onder lessenaarsdak uit de tweede helft van de 19de eeuw ten dele verborgen achter poort.


ID: 76 | Bouwkundig element

Huis de Kegel

Zwarte Zustersstraat 8 (Aalst)
Hoger breedhuis van vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel die nog tijdens de 19de tot 20ste eeuw bekroond was met een driehoekig fronton en aldus meer een uitzicht bood uit de tweede helft van de 18de eeuw.


ID: 34791 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemdorpweg 15 (Aalter)
Alleenstaand herenhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), vermoedelijk uit eind 19de eeuw. Thans beraapte gevel met verbouwde begane grond. Behouden bovenvensters in geriemde omlijsting.


ID: 34559 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemstraat 57 (Aalter)
Alleenstaand herenhuis opgetrokken uit bak- en hardsteen en afgedekt met mansardedak met dakkapellen, door middel van sierankers gedateerd 1899. Voorgevel met dubbelhuisopstand van drie traveeën en twee bouwlagen.


ID: 34565 | Bouwkundig element

Herenhuis

Bellemstraat 94 (Aalter)
Onderkelderd herenhuis van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, gelegen in een beboomde tuin afgesloten aan de straatkant met haag en ijzeren hek tussen bakstenen pijlers; gebouwd in het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 34597 | Bouwkundig element

Herenhuis

Brug-Zuid 21-23 (Aalter)
Voormalig herenhuis waarschijnlijk uit de eerste helft van de 19de eeuw, sedert 1958 tweegezinswoning. Geschilderde, overhoekse hekpijlers geflankeerd door linden. Lijstgevel van vijf traveeën en twee bouwlagen met dubbelhuisopstand onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat).


ID: 34596 | Bouwkundig element

Herenhuis in grote tuin

Brug-Zuid 29 (Aalter)
Herenhuis in grote tuin gebouwd in de 19de eeuw door familie Soudan. Woning van geschilderde baksteen; drie traveeën en twee bouwlagen onder pseudomansardedak. Ten oosten, voormalige paardenstallen en hondenhok.


ID: 35002 | Bouwkundig element

Kasteel De Reigerbeek

Knokstraat 10 (Aalter)
Alleenstaand herenhuis in omheinde tuin met ijzeren hek, opgetrokken in 1872 door Isabelle de Preudhomme d'Hailly na verkoop van het groot kasteel van Poeke.


ID: 34944 | Bouwkundig element

Herenhuis

Lodorp 67, 113-115 (Aalter)
Herenhuis van drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde lijstgevel met dubbelhuisopstand.


ID: 34941 | Bouwkundig element

Herenhuis

Lodorp 56, zonder nummer (Aalter)
Groot herenhuis met voorheen beraapte lijstgevel van elf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen). Thans opgesplitst in twee woningen met recentere winkelpuien in de hoektravee.