Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

453 resultaten


ID: 16133 | Bouwkundig element

Pastorie gedateerd 1831

IJzerstraat 1 (Alveringem)
Pastorie met tuin, ten noordwesten van de kerk gelegen. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1831.


ID: 16073 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Leiseledorp 19 (Alveringem)
Eertijds omwalde pastorie met tuin ingeplant ten noorden van de kerk. Gegroend toegangsbruggetje met rechthoekig poortje over thans gedempte omwalling aan voorzijde van tuin. Rest van omwalling met bakstenen bruggetje in achtertuin. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), van circa 1770.


ID: 16446 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Mildredaparochie met tuin

Pastoriedreef 2 (Alveringem)
Pastorie, gelegen midden een nog grotendeels omwalde tuin, toegankelijk ten zuiden naast garage, en ten westen via kleine, gemetselde brug en een met bakstenen verhard wegeltje.


ID: 15917 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Roesbruggestraat 30 (Alveringem)
Voormalige pastorie ten noorden van de kerk. Blikvanger wegens inplanting in straatbocht. Laag ommuurd voortuintje en deels beboste achtertuin; links, rest van overbrugde omwalling van de vroegere pastorie. Dubbelhuistype met twee bouwlagen van vijf traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), tussen twee bijbouwen van twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.


ID: 7275 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Laurentiusparochie met tuin

Markgravelei 95 (Antwerpen)
De pastorie werd gebouwd in 1824-1825 gebouwd in laatclassicistische stijl naar ontwerp van Pierre Bruno Bourla. In de jaren 1860 werd de pastorie grondig verbouwd onder leiding van stadsarchitect Pieter Dens.


ID: 135393 | Landschappelijk geheel

Schelde-Leie interfluvium

Anzegem (Anzegem), Huise, Kruishoutem, Nokere, Ouwegem, Wannegem-Lede (Kruisem), Heurne, Mullem, Oudenaarde (Oudenaarde), Waregem (Waregem), Moregem, Ooike, Wortegem (Wortegem-Petegem)
Dit gebied omvat een deel van de ‘Vlaamse Ardennen’ ten westen van de Schelde en vormt een onderdeel van het uitgestrekte Schelde-Leie interfluvium. De heuvelkammen liggen hier dominant in het landschap. De kouters zijn van elkaar gescheiden door beekvalleien. Kleinschalige dorpskernen liggen verspreid in het landschap. Hoeves, kasseiwegen en windmolens bepalen mee het beeld.


ID: 81566 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Antoniusparochie met tuin

Pastoor Verrieststraat 40 (Anzegem)
In kern 18de-eeuwse pastorie, vermoedelijk in de 19de eeuw verhoogd met een verdieping. Van 1895 tot 1922 woning van priester-schrijver Hugo Verriest. Pastorie geflankeerd door deels bewaarde lage zijgebouwen. Gelegen ten oosten van de kerk, verscholen achter een omvangrijke voortuin. Aansluitende tuin achteraan.


ID: 81704 | Bouwkundig element

Pastorie

Westdorp 3 (Anzegem)
Voormalige, vermoedelijk in kern laat 18de-eeuwse pastorie, heden deelgemeentehuis. Dieper in gelegen en ten zuiden van de kerk. Voortuintje afgezet door ijzeren hekje. In de tuin recent imposant volume. Dubbelhuis met later (20ste eeuw) gecementeerde lijstgevel van twee bouwlagen.


ID: 207929 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie met tuin

Marktplein 23 (Ardooie)
Pastorie, opgetrokken in het tweede kwart van de 19de eeuw, vernieuwd tijdens het interbellum. Aansluitende tuin. Gebouwd op de plaats van een vroegere pastoorswoning uit het einde van de 17de eeuw.


ID: 76291 | Bouwkundig element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangenparochie

Landsdijk 74 (Assenede)
Neotraditioneel gebouw, gebouwd in 1908 naar ontwerp van architect H. Valcke, ontwerper van de nieuwe parochiekerk en gebouwd op hetzelfde perceel. Achterin gelegen alleenstaand gebouw met voortuin, van de straat afgesloten door een haag en ijzeren hek op lage bakstenen voet. Verzorgd bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak tussen zijtrapgevels.