Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

395 resultaten


ID: 38874 | Bouwkundig element

Dwersboskasteel en hoeve

Alsembergsteenweg 1143-1147 (Beersel)
Het ommuurd domein omvat een kasteel in neotraditionele stijl en een hoeve op een oudere site. Omheen het kasteel ligt een landschapspark met grasvelden, bossen, een vijver, solitaire bomen en bomengroepen.


ID: 10025 | Bouwkundig element

Kasteel Gestelhof

Gestelhof 9 (Berlaar)
Rechthoekig omgracht waterkasteel in traditionele, neo-Vlaamserenaissance- en neobarokstijl, uit de tweede helft van de 16de eeuw, het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw; halfrond neerhof aan westzijde.


ID: 9981 | Bouwkundig element

Kasteel Berlaarhof

Pastorijstraat 9-11 (Berlaar)
Kasteeltje in mengstijl met neo-Lodewijk XV- en neo-Lodewijk XVI-elementen, van 1858, verbouwd in 1864, huidige vorm van 1901. Omgevend parkgebied met voormalige hoevegebouwen en hovenierswoning.


ID: 10044 | Bouwkundig element

Kasteelhoeve

Rameyenstraat 6 (Berlaar)
Hoeve ten westen van de kasteeldreef; bereikbaar via een gekasseide oprit vanaf de dreef. Woonstalhuis, schuur met aansluitende paardenstal en wagenhuis, bakhuis, recenter wagenhuis en moestuin.


ID: 17111 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Hof ter Saksen

Hof ter Saksendreef 1-2, 3A-B (Beveren)
Het Hof ter Saksen bevindt zich op een uitgestrekt domein ten zuidwesten van het centrum van Beveren. Het domein bestaat uit een park van circa 10 hectare met het kasteel, de oranjerie en voormalige hoeve en als onmiddellijke bufferzone circa 25 hectare landbouwgrond.


ID: 758 | Bouwkundig element

Kasteel Groenendaal

Groenendaal 1-2 (Bilzen)
Het kasteel is een U-vormig, nog gedeeltelijk omgracht gebouw, met oudste kern uit midden 17de eeuw. De kasteelhoeve, oorspronkelijke gebouw in Maasstijl, uit midden 17de eeuw-tweede helft 17de eeuw wordt in 1761 tot zijn huidige vorm verbouwd.


ID: 12487 | Bouwkundig element

Hoeve bij Kasteel Fruithof

Fruithoflaan 19-21 (Boechout)
Langgestrekte hoeve namelijk woonstalhuis bij zogenaamd Kasteel Fruithof, uit het eerste kwart van de 19de eeuw; 19de-eeuws bakhuis.


ID: 12508 | Bouwkundig element

Hoeve Lintacker

Hof van Boechout 1-2 (Boechout)
Aan de noordoostzijde van het kasteel en aan een gekasseide weg gelegen hoeve, grotendeels daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw, met oudere kern.


ID: 2502 | Bouwkundig element

Vredesteinhoeve

Oude Baan 102 (Bonheiden)
U-vormige, in het laatste kwart van de 20ste eeuw sterk aangepaste, afhankelijkheid van het voormalige kasteel Vredestein.


ID: 135076 | Landschappelijk geheel

Kasteeldomein van Schiplaken en Steentjesbos

Hever (Boortmeerbeek), Berg, Kampenhout (Kampenhout), Elewijt, Hofstade (Zemst)
Het kasteel van Schiplaken ligt in Hever (Boortmeerbeek) nabij de grens met Elewijt (Zemst) in de vallei van de Zwarte beek, de Bergbeek en de Keizerikbeek, die beide behoren tot het bekken van de Dijle. Het is een van oudsher bosrijk gebied. Daarvan getuigen nog Schiplakenbos en Steentjesbos. Het zijn gemengde loof- en naaldhoutbossen met enkele mooie dreven. In het noordelijk deel van het gebied liggen nog het landhuis Het Lant en het domein Gottendijs.