Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

207 resultaten


ID: 91155 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Edewallestraat (Kortemark)
Gemeentelijke begraafplaats. Toegankelijk via smeedijzeren hek gevat tussen twee vierkante, bakstenen pijlers met gele baksteen voor horizontale belijning. Het perceel is afgezoomd door een ligustrumhaag en aan de straatzijde door twee rijen berken. De begraafplaats omvat een restant van een opgeheven Duitse militaire begraafplaats.


ID: 91379 | Bouwkundig element

Gemeentelijke Begraafplaats

Esenstraat (Kortemark)
Gemeentelijke Begraafplaats, aangelegd circa 1967. De begraafplaats is toegankelijk via een onverharde parking en langs straatzijde afgezet door een laag bakstenen muurtje en hek in buisstaal met centraal een betonnen pijler.


ID: 91092 | Bouwkundig element

Gemeentelijke Begraafplaats

Torhoutstraat (Kortemark)
De begraafplaats werd aangelegd na de Eerste Wereldoorlog. Ingedeeld in twee zones, een oudere en een recentere. Toegankelijk via smeedijzeren hekken gevat tussen twee vierkante bakstenen pijlers. Monumentale treurwilg accentueert ingang. Perceel deels ommuurd (straatzijde), deels afgezoomd door haagbeuk en knotlindes. Oudste grafteken 1854.


ID: 59303 | Bouwkundig element

Nieuwe begraafplaats van Hoog Kortrijk

Ambassadeur Baertlaan (Kortrijk)
Nieuwe begraafplaats van Hoog Kortrijk, vanaf 2000 in gebruik, naar ontwerp van Bernardo Secchi (Italië) van 1995. De begraafplaats wordt getypeerd door een terrasvormige aanleg en het weids uitzicht.


ID: 59942 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Meensesteenweg (Kortrijk)
Stedelijke begraafplaats, gekend als het Sint-Janskerkhof, aangelegd in 1887 aangelegd en later voorzien van onder meer een Brits militair ereperk.


ID: 209211 | Bouwkundig element

Begraafplaats met zone voor de Joodse gemeenschap

Kerkhoflaan (Kraainem)
Ommuurde begraafplaats aangelegd volgens een onregelmatig patroon en gelegen in het uiterste oosten van noordelijk Kraainem. Centraal werd het perk voor de gesneuvelden en oud-strijders aangelegd, met links ervan een zone met plaatselijke notabelen; rechts een grote aparte begraafplaats voor de Joodse gemeenschap.


ID: 43951 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Kerkhofstraat (Kruisem)
Rechthoekig ommuurd terrein achter de pastorie, aangelegd volgens plan van architect J. Persoons van 1912 na afschaffing van het oude kerkhof rond de kerk.


ID: 200935 | Bouwkundig element

Begraafplaats

Kerkhofweg 6 (Kruisem)
Rechts van de dekenij ligt de begraafplaats, aangelegd vanaf 1844 op grond gekocht van de toenmalige kasteelheer, burggraaf Desmanet de Biesme. Ingezegend op 25 maart 1848 door pastoor Senesal. Het is een volledig omhaagd terrein met een toegangshek tussen vierkante, gewitte bakstenen pijlers. Aan de zuidoostzijde bleef een imposante geschoren taxushaag met aan de binnenzijde een rij populieren bewaard.


ID: 89783 | Bouwkundig element

Gemeentelijke Begraafplaats

Kasteelstraat (Kuurne)
Dieper in gelegen omhaagde begraafplaats op rechthoekige plattegrond, aangelegd tussen 1963 en 1964, ter vervanging van het oude kerkhof dat rondom de Sint-Michielskerk was gelegen (zie Marktplaats).  De begraafplaats is bereikbaar via een korte geasfalteerde laan met haag en meidoorn.


ID: 54288 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Achterstraat (Laarne)
Gemeentelijke begraafplaats gelegen achter parking tegenover de Kerkwegel, een brede met kastanjebomen afgeboorde dreef naar de dorpskerk, tevens benut als marktplein voor recent ingevoerde weekmarkt.