Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

15 resultaten


ID: 22550 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Beukeboom en omgeving

Beukeboomstraat 48 (Lummen)
Kapel gelegen op de Willekensberg, gebouwd in 1640-1641 en uitgebreid in 1742 en 1744. Witgekalkt bakstenen gebouw met verwerking van mergelsteen, voorzien van een kluizenaarskamer. De kapel is omringd door een historisch een bosparkje, met onder andere een bruine beuk, centraal op een terp ingeplant.


ID: 211621 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw met kapelhof

Beukboomstraat (Pittem)
Kapel met kapelhof, in 1929 door René Vanneste opgetrokken, naar eigen zeggen naar aanleiding van een verschijning van Onze-Lieve-Vrouw met Kind. In 1960 wordt naast de kapel een torentje bijgebouwd, in 1989 voorzien van een nieuw torenuurwerk en een nieuw gegoten klok van gieter Maertens uit Leuven.


ID: 46800 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kapelberg en kapel Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën

Achtel 52 (Rijkevorsel)
Hooggotische kapel onder leien zadeldak met dakruiter met ingesnoerde naaldspits, smeedijzeren kruis en klokje, gebouwd op een kunstmatige berg met grasveld en bomenbestand van eik, beuk en linde.


ID: 14892 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Twistkapellen met omgeving

Grouwesteenstraat (Sint-Gillis-Waas)
Twee bakstenen constructies, begin 19de eeuw gebouwd onder de vorm van ommegangkapelletjes met de voorzijde naar elkaar gekeerd. Beide kapelletjes staan op een ovaal pleintje met 7 lindes.


ID: 205673 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pijlerkapel  Onze-Lieve-Vrouw met kapelhof

Peerstalstraat (Wingene)
Pijlerkapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw, gereconstrueerd op een historische kapellocatie en met recuperatie van hekken met data 1711 en 1861, verwijzend naar de vroegere kapel. Wit geschilderd bakstenen volume boven zwarte plint en onder een zadeldakje met pannen. Centraal een rondboognis afgesloten door een gerecupereerd rood geschilderd smeedijzeren hekken.