Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

132 resultaten


ID: 19499 | Bouwkundig element

Opslagplaatsen cementfabriek Fiévé G. en Cie

Ferdinand Lousbergskaai 36 (Gent)
Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak met dakkapellen, vermoedelijk daterend van de tweede helft van de negentiende eeuw en aangepast in het eerste kwart van de twintigste eeuw.


ID: 26099 | Bouwkundig element

Opslagplaats

Vrijdagmarkt 10, Waaistraat (Gent)
Industriële constructie, vermoedelijk circa 1868 opgericht als deel - vermoedelijk magazijn - van een pottenbakkerij, in 1884 omgevormd tot garenstoomweverij; na verkoop in 1898 omgevormd tot magazijn van de toenmalige N.V. Volksbelang. Bakstenen gebouw van vier traveeën en vier en een halve bouwlagen onder zadeldak.


ID: 8666 | Bouwkundig element

Veldoven

Onkerzelestraat (Geraardsbergen)
Nog actieve veldoven (hoek Stuivenbergdreef), volgens traditionele werkwijze, met open droogrekken onder zadeldaken (Vlaamse pannen).


ID: 52107 | Bouwkundig element

Herenhuis en tegelfabriek Boudolf

Vaartstraat 6-8 (Gistel)
Site van de voormalige tegelfabriek Boudolf bestaande uit herenhuis met voortuin en links aanpalende fabrieksgebouwen. Opgericht circa 1852 (zie mutatieschets en archief 'hinderlijke inrichtingen') door Pierre Van Marleghem ('eigenaar te Moere') als leerlooierij.


ID: 8880 | Bouwkundig element

Steenbakkerij Van den Broeck

Borrekent (Haaltert)
Sinds circa 1967 op deze plaats actieve traditionele steenbakkerij.


ID: 8919 | Bouwkundig element

Veldovens

Terwarentstraat (Haaltert)
Op de grens met Denderhoutem, aan weerszijden van de straat, resten van twee à drie veldovens, die circa 1970 hun activiteit staakten.


ID: 200349 | Bouwkundig element

Pannenfabriek De Panoven

Panovenstraat 45 (Halen)
De pannenfabriek gelegen in Loksbergen is een zeldzaam geworden voorbeeld van een gemechaniseerde pannenbakkerij uit het interbellum met een paapoven en met de praktisch volledig bewarde voorbewerkingsfase en opvallende transportsystemen.


ID: 85253 | Bouwkundig element

Tegelbedrijf De Meyer met directeurswoning

Aartstraat 40 (Hamme)
Voormalige directeurswoning en achterliggende bedrijfsgebouwen opgericht door de familie De Meyer, sinds 1935 tichelfabrikanten.


ID: 205009 | Bouwkundig element

Bedrijfsgebouwen

Beversestraat 85, Damweg 10 (Harelbeke)
Bedrijfsgebouwen van het bedrijf Robert Bossuyt, gelegen aan een zijtracé van de Beversestraat en uitgestrekt tot tegenaan de Leie. In het laatste kwart van 19de eeuw ontstaan als vlassite en in de jaren 1930 herbestemd tot tegelfabriek.


ID: 80513 | Bouwkundig element

Woning Beckers, pannen- en kareelbakkerij

Stationsstraat 14 (Hechtel-Eksel)
Alleenstaande langgestrekte hoeve met ordonnantie: stal-woonhuis, hoogstwaarschijnlijk uit het vierde kwart van de 18de of eerste helft van de 19de eeuw, in kern mogelijk iets ouder.