Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1096 resultaten


ID: 76778 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Bekkerzeel en school

Notelaarstraat 12 (Asse)
Boven het straatniveau gelegen, heden leegstaand 19de-eeuws complex bestaande uit het voormalige gemeentehuis aan de straat en achterin aansluitend de schoolvleugel.


ID: 76265 | Bouwkundig element

Gemeenteschool en onderwijzerswoning

Dorp 48-50 (Assenede)
In het straatbeeld opvallend langgestrekt gebouw, oorspronkelijk ontworpen als gemeentelijk schoolgebouw met onderwijzerswoning naar de bewaarde plannen van de Gentse architect E. de Perre-Montigny van 1857. Oorspronkelijk bak- en hardstenen constructie, nu gecementeerd en witgeschilderd, van negen traveeën en één bouwlaag onder zwart pannen zadeldak.


ID: 76290 | Bouwkundig element

School

Landsdijk 72 (Assenede)
Voormalig schoolgebouw, opgericht in 1897 samen met het ernaast gelegen kloostergebouw door de zusters bernardinnen van Bassevelde, als gemengde vrije kleuter- en lagere school. In zijn huidige vorm daterend van 1910. Achterin gelegen schoolgebouw met voortuin en afgesloten door een haag. Eenvoudige bakstenen constructie van tien traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Ommuurde speelplaats achteraan.


ID: 76296 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Nieuwe Boekhoutestraat 26 (Assenede)
Gemeentelijke basisschool, gebouwd als gemeentelijke meisjesschool, naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny van 1872. Typisch schoolgebouw in een verzorgde decoratieve baksteenarchitectuur op gecementeerde plint, van zeven traveeën onder pannen zadeldak.


ID: 76360 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Oosteeklo-Dorp 5 (Assenede)
Voormalige gemeentelijke lagere school voor jongens en meisjes, circa 1928-29 tevens gemeentehuis en nu leegstaand en met sloop bedreigd. Aan de straat gelegen rechthoekige gebouw met oorspronkelijk twee onderwijzerswoningen, achteraan de speelkoer ligt het eigenlijke schoolgebouw.


ID: 76427 | Bouwkundig element

Vrije Basisschool

Weststraat 7 (Assenede)
Stichting van een klooster en school door de zusters van de Heilige Vincentius a Paulo van Opwijk in 1870 in een bestaand herenhuis aan de straat; uitgebreid met klaslokalen en een grote zaal in 1879. In 1925 werd een nieuw schoolgebouw opgericht achter in de tuin. Het kloosterhuis en een deel van de oude schoolgebouwen aan de straatzijde werden gesloopt en vervangen door een nieuwe baksteenbouw. Behouden schoolvleugel in de tuin van elf traveeën onder pannen zadeldak opgetrokken in een verzorgde baksteenarchitectuur van oranjerode baksteen op een grijze plint.


ID: 79304 | Bouwkundig element

Klassenvleugel van de jongensschool

Doorniksesteenweg 382 (Avelgem)
Dieper in gelegen 19de-eeuwse klassenvleugel van de voormalig jongensschool, maakt heden deel uit van de basisschool. Eenvoudige baksteenbouw. Lijstgevel geritmeerd door nissen met grote getoogde vensteropeningen.


ID: 79319 | Bouwkundig element

Klooster en school

Moerbeekstraat 1-3 (Avelgem)
Voormalig klooster met bijhorende school. Het klooster is thans een woonhuis. De klassenvleugel doet nog steeds dienst als gemeentelijke basisschool. Traditioneel dubbelhuis van 1905, zie tegels. Verankerde baksteenbouw onder zadeldak met fraaie dakruiter onder ingesnoerd tentdak. Boven de deur muurnis met heiligenbeeld.


ID: 79233 | Bouwkundig element

School en onderwijzerswoning

Ruggestraat 12 (Avelgem)
Dubbelhuis van rode baksteen met aflijnende overhoekse fries met tandlijst en licht getoogde muuropeningen. Klassenvleugel van rode baksteen.


ID: 46386 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Kerkstraat 11 (Baarle-Hertog)
Ondergebracht in voormalige gemeentelijke jongensschool, in 1984-1985 deels verbouwd en aangepast naar ontwerp van R. Horsten.