Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

119 resultaten


ID: 89865 | Bouwkundig element

Herberg 't Postje

Marktplein 16 (Kuurne)
Winkel-woonhuis gebouwd in 1921-1922, ter vervanging van een ouder volume zie kadaster en oude foto. Mansardedak bekleed met pannen en leien en doorbroken door drie zinken oeils-de-boeuf. Parement van rode baksteen op plint van arduin, geaccentueerd door het gebruik van witte en groengeglazuurde baksteen.


ID: 974 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Roomse Keizer

Herenstraat 1 (Lanaken)
Hotel uit 1710; breedhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak met laat-classicistische gevelordonnantie uit eind 18de - begin 19de eeuw.


ID: 74153 | Bouwkundig element

Burgerhuis met apotheek

Monseigneur Ladeuzeplein 12 (Leuven)
Vergund in 1919 en volgens het jaartal in de top herbouwd in 1920, woning met oorspronkelijk gelijkvloerse apotheek, naar ontwerp van architect G. Decock.


ID: 10226 | Bouwkundig element

Hoekpand Croon en Clyn Croon

Berlarij 50-52 (Lier)
Complex hoekpand met natuurstenen parement en onregelmatige travee-indeling; twee bouwlagen onder gecombineerde bedaking, in 1921 heropgebouwd naar ontwerp van J.B. Van Bouchout.


ID: 102612 | Bouwkundig element

Grote Markt en omgeving

Eikelstraat, Felix Timmermansplein, Florent Van Cauwenberghstraat, Grote Markt, Koning-Albertstraat, Rechtestraat, Vismarkt (Lier)
Na de verheffing van Lier tot stad in 1212, ontstond een nieuwe omwalling. De huidige Grote Markt vormde hierin een belangrijke kern waarop de hoofdstraten, die in verbinding stonden met de stadspoorten, samenkwamen.


ID: 10321 | Bouwkundig element

Apotheek Het Moleneyzer

Grote Markt 2 (Lier)
Na de eerste wereldoorlog als apotheek heropgebouwd pand in neorococo, waarvoor bouwaanvraag van 1917 naar ontwerp van F. Flerackers en met financiële steun van het hulpcomité Oeuvre Suisse en Belgique.


ID: 17928 | Bouwkundig element

Burgerhuis van 1871

Markt 42 (Lokeren)
Burgerhuis met bepleisterde en geschilderde lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, van 1871.


ID: 306693 | Bouwkundig element

Stadscentrum Maaseik

Begijnenstraat, Bleumerstraat, Boomgaardstraat, Bosstraat, Capucienenstraat, Eikerstraat, Grote Kerkstraat, Halstraat, Hepperstraat, Houtstraat, Kleine Kerkstraat, Lekkerstraat, Lombaardsteeg, Markt, Monseigneur Koningsstraat, Munnikenstraat, Pelserstraat, Rueelstraat, Torenstraat, Vossenbergstraat, Vullerstraat, Waagstraat, Walstraat (Maaseik)
De middeleeuwse stadsstructuur bleef vrijwel intact bewaard in het huidige stratenpatroon van Maaseik. Het monumentaal patrimonium vertegenwoordigt nagenoeg alle periodes uit de bouwgeschiedenis vanaf de houtbouwfase tot en met de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 73429 | Bouwkundig element

Apotheek Van Venckenray

Markt 46 (Maaseik)
Apotheek, thans stadsmuseum. In 1704 opende hier de oudste private apotheek van België; waarschijnlijk werd het huis toen ook gebouwd. Dubbelhuis in Maasstijl, van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak.


ID: 301320 | Bouwkundig element

Grote Markt en omgeving

Befferstraat, Bruul, Frederik de Merodestraat, Grote Markt, Nieuwwerk, Onder-den-Toren, Reuzenstraat, Scheerstraat, Schoenmarkt, Sint-Romboutskerkhof, Standonckstraat, Steenweg, Vleeshouwersstraat (Mechelen)
Het centrum van Mechelen wordt gevormd door de Grote Markt en de omliggende straten. Het betreft een plein met nagenoeg vierkante plattegrond. Ten westen bevindt zich de Sint-Romboutskerk.