193 resultaten


ID: 201130 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 1

Pilkemseweg zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd vanaf mei 1915. La Brique verwijst naar het gehucht Brieke, dat genoemd was naar een oude steenbakkerij.


ID: 201131 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 2

Pilkemseweg zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, aangelegd vanaf februari 1915. ‘La Brique’ verwijst naar het gehucht Brieke, dat genoemd was naar een oude steenbakkerij, die hier stond vóór de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Na de wapenstilstand werden nog graven uit de omliggende slagvelden toegevoegd.


ID: 201076 | Bouwkundig element

Ypres Reservoir Cemetery

Plumerlaan zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats werd gestart in oktober 1915. Zo’n 1500 doden uit kleinere begraafplaatsen en de omliggende slagvelden werden na de wapenstilstand naar hier overgebracht.


ID: 201090 | Bouwkundig element

Artillery Wood Cemetery

Poezelstraat zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. De eerste doden werden er begraven op 31 juli 1917. Na de oorlog werd de begraafplaats uitgebreid met meer dan 1.150 graven.


ID: 201134 | Bouwkundig element

Red Farm Military Cemetery

Poperingseweg zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats is in april 1918 aangelegd nabij een boerderij die met 'Red Farm' werd aangeduid.


ID: 201135 | Bouwkundig element

Hop Store Cemetery

Poperingseweg zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, in mei 1915 aangelegd nabij het hopmagazijn dat tijdens de oorlog fungeerde als medische post.


ID: 201079 | Bouwkundig element

Potijze Burial Ground Cemetery

Potijzestraat zonder nummer (Ieper)
Potijze Burial Ground Cemetery werd gebruikt tussen april 1915 en oktober 1918. Volgens het huidige register liggen er 586 militairen begraven. De begraafplaats is ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en N.A. Rew (uitvoerend architect).


ID: 201157 | Bouwkundig element

Bedford House Cemetery

Rijselseweg zonder nummer (Ieper)
Het Britse militaire Bedford House Cemetery is gelegen op anderhalve mijl ten zuiden van Ieper, ten zuidoosten van de historische hoeve Zuid Bellegoed, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk gebruikt werd als veldhospitaal.


ID: 213333 | Bouwkundig element

Ramparts Cemetery, Lille Gate

Rijselstraat zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats heeft een grotendeels gebogen grondplan, met een oppervlakte van circa 1870 vierkante meter en een afhellend terrein. Ze is ontworpen door Reginald Blomfield, met medewerking van G.H. Goldsmith.


ID: 201149 | Bouwkundig element

Voormezeele Enclosure No 3

Ruuschaartstraat zonder nummer (Ieper)
Enclosure No. 3, de grootste van de 4 'enclosures', werd in februari 1915 gestart. Uit verschillende begraafplaatsen werden nadien graven overgebracht.De aanleg van de begraafplaats is van de hand van E. Lutyens (hoofdarchitect) en W.C. Von Berg (uitvoerend architect).