193 resultaten


ID: 201130 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 1

Pilkemseweg zonder nummer (Ieper)
La Brique verwijst naar het gehucht Brieke, dat genoemd was naar een oude steenbakkerij. La Brique Military Cemetery No 1 werd gestart in mei 1915. Volgens het huidige register liggen er hier 91 doden uit het Verenigd Koninkrijk begraven. De begraafplaats werd ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en G.H. Goldsmith (uitvoerend architect).


ID: 201131 | Bouwkundig element

La Brique Military Cemetery No 2

Pilkemseweg zonder nummer (Ieper)
‘La Brique’ verwijst naar het gehucht Brieke, dat genoemd was naar een oude steenbakkerij, die hier stond vóór de Eerste Wereldoorlog uitbrak. La Brique Military Cemetery No 2 werd gestart in februari 1915. Na de wapenstilstand werden nog graven uit de omliggende slagvelden toegevoegd.


ID: 201076 | Bouwkundig element

Ypres Reservoir Cemetery

Plumerlaan zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats werd gestart in oktober 1915. Zo’n 1500 doden uit kleinere begraafplaatsen en de omliggende slagvelden werden na de wapenstilstand naar hier overgebracht.


ID: 201090 | Bouwkundig element

Artillery Wood Cemetery

Poezelstraat zonder nummer (Ieper)
Gelegen langs de Poezelstraat, tegenover huisnummer 3, op circa één kilometer ten oosten van Boezinge-dorp. De begraafplaats ligt ten oosten van het kanaal Ieper-IJzer, ten noorden van de voormalige spoorlijn Ieper-Langemark en het Bretoens calvariekruis bij het 'Verzet'.


ID: 201134 | Bouwkundig element

Red Farm Military Cemetery

Poperingseweg zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats is gelegen nabij een boerderij 'Red Farm' geheten. In april 1918 werd gestart met deze begraafplaats. Red Farm Military Cemetery is met 49 doden één van de kleinste begraafplaatsen in de Westhoek. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van A.J.S. Hutton.


ID: 201135 | Bouwkundig element

Hop Store Cemetery

Poperingseweg zonder nummer (Ieper)
Het hoppemagazijn ten westen van het dorp lag binnen de ‘veilige zone’ en fungeerde tijdens de oorlog als medische post. De begraafplaats ontstond er in mei 1915. De begraafplaats werd ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en A.J.S. Hutton (uitvoerend architect).


ID: 201079 | Bouwkundig element

Potijze Burial Ground Cemetery

Potijzestraat zonder nummer (Ieper)
Potijze Burial Ground Cemetery werd gebruikt tussen april 1915 en oktober 1918. Volgens het huidige register liggen er 586 militairen begraven. De begraafplaats is ontworpen door R. Blomfield (hoofdarchitect) en N.A. Rew (uitvoerend architect).


ID: 201157 | Bouwkundig element

Bedford House Cemetery

Rijselseweg zonder nummer (Ieper)
Het Britse militaire Bedford House Cemetery is gelegen op anderhalve mijl ten zuiden van Ieper, ten zuidoosten van de historische hoeve Zuid Bellegoed, dat tijdens de Eerste Wereldoorlog tijdelijk gebruikt werd als veldhospitaal.


ID: 213333 | Bouwkundig element

Ramparts Cemetery, Lille Gate

Rijselstraat zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats heeft een grotendeels gebogen grondplan, met een oppervlakte van circa 1870 vierkante meter en een afhellend terrein. Ze is ontworpen door Reginald Blomfield, met medewerking van G.H. Goldsmith.


ID: 201149 | Bouwkundig element

Voormezeele Enclosure No 3

Ruuschaartstraat zonder nummer (Ieper)
Enclosure No. 3, de grootste van de 4 'enclosures', werd in februari 1915 gestart. Uit verschillende begraafplaatsen werden nadien graven overgebracht.De aanleg van de begraafplaats is van de hand van E. Lutyens (hoofdarchitect) en W.C. Von Berg (uitvoerend architect).