193 resultaten


ID: 201143 | Bouwkundig element

Railway Chateau Cemetery

Adriaansensweg zonder nummer (Ieper)
Vlakbij het zogenaamde 'Railway Chateau' bevond zich een smalspoorweg. De begraafplaats, ook wel 'St. Augustine Street Cabaret' of 'L.4 Post' genoemd, werd gestart in november 1914.


ID: 201140 | Bouwkundig element

Vlamertinghe New Military Cemetery

Bellestraat zonder nummer (Ieper)
Deze begraafplaats werd gestart in juni 1917, toen een uitbreiding van Vlamertinghe Military Cemetery wegens plaatsgebrek niet meer mogelijk was. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van R. Blomfield (hoofdarchitect) en J.R. Truelove (uitvoerend architect). Volgens het huidige register liggen er 1820 doden.


ID: 201146 | Bouwkundig element

Oak Dump Cemetery

Bernikkewallestraat zonder nummer (Ieper)
'Oak Dump' was een opslagplaats voor allerhande oorlogsmateriaal (prikkeldraad, zandzakjes...) dat de soldaten in de loopgraven nodig hadden. Oak Dump Cemetery werd gestart tijdens de Derde Slag bij Ieper in 1917.


ID: 201116 | Bouwkundig element

Bleuet Farm Cemetery

Boezingestraat zonder nummer (Ieper)
In juni 1917 werd gestart met de begraafplaats. Na de oorlog werden nog 2 graven uit de omliggende slagvelden toegevoegd, terwijl een Frans graf werd verwijderd.


ID: 201123 | Bouwkundig element

New Irish Farm Cemetery

Briekestraat zonder nummer (Ieper)
Deze begraafplaats werd geopend in augustus 1917. Na de wapenstilstand werd de begraafplaats uitgebreid met circa 4560 graven afkomstig uit de omliggende slagvelden en kleinere begraafplaatsen.


ID: 201128 | Bouwkundig element

Wieltje Farm Cemetery

Brugseweg zonder nummer (Ieper)
'Wieltje Farm' was een boerderij, omgeven door een walgracht. De begraafplaats werd gebruikt in de periode juli – oktober 1917. Volgens het huidige register liggen er 116 doden (of worden herdacht). De begraafplaats werd ontworpen door A.J.S. Hutton.


ID: 201129 | Bouwkundig element

White House Cemetery

Brugseweg zonder nummer (Ieper)
Gelegen langs de Brugseweg, tegenover huisnummer 156, op grondgebied Sint-Jan en voor een klein deel aan de zuidwestelijke kant op grondgebied Ieper, op circa 500m ten zuidwesten van Sint-Jan in licht heuvelachtig en voornamelijk bebouwd gebied.


ID: 201164 | Bouwkundig element

Sanctuary Wood Cemetery en gedenkteken voor Keith Rae

Canadalaan zonder nummer (Ieper)
Sanctuary Wood Cemetery is gelegen langs de Canadalaan, op een heuvelflank ten westen van het bos. Tegen de voormuur staat het gedenkkruis voor Keith Rae.


ID: 201075 | Bouwkundig element

Duhallow A.D.S. Cemetery

Diksmuidseweg zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats werd gestart op 31 juli 1917. Na de wapenstilstand werden 633 doden overgebracht naar 'Duhallow A.D.S. Cemetery'.


ID: 201089 | Bouwkundig element

Essex Farm Cemetery

Diksmuidseweg zonder nummer (Ieper)
Essex Farm Cemetery ligt langs de Diksmuidseweg (N369) naast huisnummer 148, ten noorden van de Noorderring en ten westen van de Ieperlee en het kanaal Ieper-IJzer. De begraafplaats maakt deel uit van de zogenaamde Kanaalsite John McCrae.