193 resultaten


ID: 201107 | Bouwkundig element

Solferino Farm Cemetery

Kapellestraat zonder nummer (Ieper)
De naam 'Solferino Farm' werd aan de boerderij tegenover de begraafplaats gegeven door Franse troepen. De aanleg van de begraafplaats werd pas in oktober 1917 gestart. Er liggen eveneens 5 doden uit de Tweede Wereldoorlog begraven.


ID: 201150 | Bouwkundig element

Elzenwalle Brasserie Cemetery

Kemmelseweg zonder nummer (Ieper)
Deze begraafplaats werd genoemd naar de brouwerij, die tegenover de begraafplaats gelegen was. De begraafplaats is ontworpen door G.H. Goldsmith.


ID: 201113 | Bouwkundig element

Dickebusch New Military Cemetery en Dickebusch New Military Cemetery Extension

Kerkstraat zonder nummer, zonder nummer (Ieper)
Dickebusch New Military Cemetery is gelegen langs de oostkant van de Kerkstraat, iets ten zuiden van de kerk. Aan de overzijde van de Kerkstraat, op de hoek van het kruispunt met de Oude Bellestraat, ligt de Extension.


ID: 201094 | Bouwkundig element

Colne Valley Cemetery

Kleine Poezelstraat zonder nummer (Ieper)
Gelegen langs de Kleine Poezelstraat op grondgebied Boezinge, ten oosten van het Kanaal Ieper-IJzer, op circa 2 km ten zuidoosten van Boezinge, op circa 300m ten zuidwesten van Welsh Cemetery (Caesar's Nose).


ID: 201095 | Bouwkundig element

Dragoon Camp Cemetery

Kleine Poezelstraat zonder nummer (Ieper)
Net ten zuiden van de weg Boezinge-Pilkem lag 'Villa Gretchen', dat door de geallieerden 'Dragoon Camp' werd genoemd. De begraafplaats werd aangelegd vanaf 9 augustus 1917. Er liggen 66 Britse militairen begraven. Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van A.J.S. Hutton.


ID: 201166 | Bouwkundig element

Railway Dugouts Burial Ground

Komenseweg zonder nummer (Ieper)
In april 1915 werd gestart met de aanleg van de begraafplaats naast 'Transport Farm'. De namen 'Transport Farm' en 'Railway Dugouts’. In 1916 en 1917 zouden hier vele doden begraven worden.


ID: 201167 | Bouwkundig element

Blauwepoort Farm Cemetery

Komenseweg zonder nummer (Ieper)
Deze begraafplaats werd gestart in november 1914. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw. Volgens het huidige register liggen er 90 doden uit het Verenigd Koninkrijk, waarvan er 8 niet geïdentificeerd konden worden.


ID: 201168 | Bouwkundig element

Larch Wood (Railway Cutting) Cemetery

Komenseweg zonder nummer (Ieper)
Deze begraafplaats werd aangelegd ten noorden van een lorkenbosje (‘larch wood’), aan de noordoostkant van de spoorweg. De aanleg van de begraafplaats werd gestart in april 1915.


ID: 201151 | Bouwkundig element

Ridge Wood Cemetery

Kriekstraat zonder nummer (Ieper)
De Britse militaire begraafplaats Ridge Wood Cemetery te Voormezele, is vernoemd naar het bos op de heuvelrug tussen de Kemmelseweg en Dikkebusvijver. Ze werd als frontlijnbegraafplaats gebruikt vanaf mei 1915.


ID: 201159 | Bouwkundig element

Tuileries British Cemetery

Maaldestedestraat zonder nummer (Ieper)
De naam 'Tuileries' verwijst naar een pannenfabriek die iets ten noordwesten van het dorp van Zillebeke gelegen was. Hier werden in het begin van 1915 Britse en Franse doden begraven. Op Tuileries British Cemetery zijn er in het totaal 98 militairen begraven (of worden herdacht). De begraafplaats is ingericht door W.C. Von Berg.