Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

974 resultaten


ID: 61132 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Grote Markt (Zelzate)
Oorlogsgedenkteken bestaande uit een bronzen beeld van een staande soldaat met vlag en lauwerkrans, ingehuldigd in 1921, ontworpen door beeldhouwer L. Willems.


ID: 75955 | Bouwkundig element

Gemeentelijke jongensschool

Leegstraat 4 (Zelzate)
Schoolgebouw in neoclassicistische architectuur in U-vorm, gebouwd in 1877 naar ontwerp van E. de Perre-Montigny, in 1925 achteraan uitbreidingen volgens bouwplannen van L. De Schilder.


ID: 89681 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Oostkade (Zelzate)
Oorlogsgedenkteken, hoge obelisk opgebouwd uit zandsteen met vierkante basis, staande op een hardstenen sokkel van twee treden, ontworpen door Maurice Waucquez in 1955.


ID: 201117 | Bouwkundig element

Belgische militaire begraafplaats Eppegem

Brusselsesteenweg (Zemst)
Begraafplaats met rechthoekig grondplan omgeven door een bakstenen muur, op de begraafplaats van Eppegem liggen 228 Belgische doden uit de Eerste Wereldoorlog begraven.


ID: 215791 | Bouwkundig element

Oorlogsmonument

Kerkplein (Zonhoven)
Het gedenkteken op het Kerkplein werd in augustus 1922 onthuld. De bouwkundigen Mouffart en Ghallen maakten waarschijnlijk het ontwerp, en een zekere Harzimont uit Hasselt was vermoedelijk de uitvoerder.


ID: 33153 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor de Nieuw-Zeelandse divisie

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Gedenkzuil voor de Nieuw-Zeelandse divisie, ter herinnering aan de rol van de divisie tijdens de Slag bij Broodseinde op 4 oktober 1917. Het gedenkteken werd onthuld in 1924.


ID: 308372 | Bouwkundig element

Naamsteen Eindoffensief

's Graventafelstraat (Zonnebeke)
Naamsteen, door de provincie West-Vlaanderen opgericht in 1988, ter herinnering aan het Eindoffensief, op het einde van de Eerste Wereldoorlog. De naamstenen werden ontwerpen door J. Vansteenkiste en P.H. Boudens.


ID: 305017 | Bouwkundig element

Gedenksteen militaire slachtoffers

Beselareplaats (Zonnebeke)
Gedenksteen, gerealiseerd door A. Luyten en zoon, ter herinnering aan de militaire slachtoffers uit de Eerste Wereldoorlog, ingehuldigd in 1927.


ID: 33071 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Beselare

Beselareplaats 3, 3A (Zonnebeke)
Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak op houten modillons en schoorstukken; onderbroken door dakkapellen onder leien zadeldaken, onder meer bekroond door heksen. Rode baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en sluitstenen van de rondbogige muuropeningen.


ID: 213313 | Bouwkundig element

Gedenkzuil 7th Royal Artillery Division 1917

Beselarestraat (Zonnebeke)
Gelegen langs de Beselarestraat, vlakbij huisnummer 40, op circa 1 kilometer ten oosten van de kerk van Zonnebeke, op circa 400 meter ten zuiden van het gehucht Broodseinde.