Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

102 resultaten


ID: 47541 | Bouwkundig element

Parochiecentrum Den Engel

Kerkstraat 17 (Vorselaar)
Eenvoudige, doch typische constructie uit het interbellum, met verhoogde centrale deurtravee met deurvenster en balkon op de tweede bouwlaag.


ID: 34395 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw-Geboorteparochie met tuin

Schoolstraat 5 (Wachtebeke)
Pastorie van de parochie Overslag, gelegen in deels ommuurde beboomde tuin. Een kerkwegel leidt van de pastorie naar de kerk van Overslag. Alleenstaand dubbelhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak, van 1859. Rechts aansluitende bakstenen parochiekring Heilig Hart volgens opschrift gevelsteen in de rechter zijpuntgevel van 1934.


ID: 208588 | Bouwkundig element

Parochiezaal

Nieuwstraat 6-8 (Waregem)
Halfvrijstaand, bakstenen dubbelhuis onder een pannen zadeldak, daterend van 1932 en opgericht door de vzw Parochiale Werken der Dekenij Kortrijk.


ID: 306706 | Bouwkundig element

Gehuchtskern Heultje

Gravin de Merodestraat, Heultjedorp, Processieweg, Schoolstraat (Westerlo)
De gehuchtskern van Westerlo-Heultje bestaat uit een gaaf bewaard door dezelfde architect ontworpen geheel van rondom een plein gelegen hoofdgebouwen die een architecturaal ensemble vormen in een eenvoudige neogotische of neotraditionele baksteenarchitectuur. Het ensemble bevat een kerk, pastorie en parochiecentrum met bidtuin met Lourdesgrot rondom een centraal plein dat samen met de verderop gelegen klooster annex school aan de Gravin de Merodestraat de gehuchtskern van Westerlo-Heultje sterk karakteriseert, domineert en structureert. Aan de westzijde van het plein werd een natuurstenen monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog opgericht met links een Mariabeeld (1928), rechts een Heilig Hartbeeld.


ID: 41253 | Bouwkundig element

Parochiehuis

Heultjedorp 1 (Westerlo)
Parochiecentrum,heden genaamd de Merodezaal, gebouwd in 1914-1922 naar ontwerp van P. Langerock.


ID: 89509 | Bouwkundig element

Parochiezaal Gildhof

Rijksweg 240 (Wielsbeke)
Voormalige parochiezaal "Gildhof", thans herbestemd als wasserij. Gelegen in de binnenbocht van de Rijksweg ter hoogte van het oude dorpsplein. Op 3 augustus 1907 wordt het nieuwe Gildhof ingehuldigd, als feestzaal, vergaderzaal of zaal voor voordrachten, toneel en ontspanning. De nieuwe stichting ligt onder de bescherming van Heilige Mauritius, naar de mecenas, baron Maurice van der Bruggen. In de jaren 1920 wordt het Gildhof onder meer gebruikt als naaischool. De zaal is eigendom van de V.Z.W. "Parochiale Werken".


ID: 89658 | Bouwkundig element

Congregatiezaal

St.-Bavostraat 23 (Wielsbeke)
Congregatiezaal/ parochiezaal "Den Aert", gelegen aan de oever van de oude Leiearm. De patronagezaal wordt eertijds in de volksmond "Den Tap" geheten. Huidige benaming gegeven in 1968 bij officiƫle opening van de jeugdclub, naar de "aert" of "aard", de aanlegplaats voor schepen die halt hielden te Sint-Baafs-Vijve.


ID: 1845 | Bouwkundig element

Parochiehuis

Beekstraat 29 (Willebroek)
Dubbelhuis in eclectische stijl uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 201364 | Bouwkundig element

Sint-Jozefscentrum

Groenstraat 21B (Zaventem)
Het multifunctioneel centrum met kerk en verenigingscentrum, ingewijd in 1970, bestaat uit twee aaneengesloten volumes, een bijkomend spievormig volume met inkomportaal en vrijstaande klokkentoren.


ID: 33159 | Bouwkundig element

Onderpastorie met parochiaal centrum

Kraaiveldstraat 6-7 (Zonnebeke)
Ten oosten en in de nabijheid van de kerk gelegen onderpastorie met parochiaal centrum. Eenheidsbebouwing naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920.