Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

16 resultaten


ID: 36723 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Martinusparochie met tuin

Pastorieberg 2 (Oosterzele)
Hoog bakstenen dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen op kelderverdieping, in neoromaans getinte stijl, volgens archiefstukken opgetrokken naar ontwerp van architect E. de Perre-Montigny van 1871. Achterliggende ommuurde tuin. Van de oude pastorie uit 18de eeuw bleef het volume van de benedenverdieping van zeven traveeën behouden, nu bijgebouw.


ID: 36468 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie van de Sint-Aldegondeparochie met tuin

Burg. Van Gansberghelaan 83 (Merelbeke)
De parochie behoorde oorspronkelijk tot het patronaatsrecht van de Sint-Salvatorsabdij van Ename. Het huidige pand werd gebouwd in 1871 door pastoor H. Steppe en burgemeester Van Gansberghe naar ontwerp van E. de Perre-Montigny. Rechts staat een bakstenen koetshuis en paardenstal met zadeldak. Het pand is gelegen in een fraaie ommuurde tuin met rechthoekige vijver doch zonder uitgesproken aanleg.


ID: 28118 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Sint-Pieterparochie met tuin

Zottegemstraat 22 (Maarkedal)
Pastorie met voortuintje en ruime achterliggende pastorietuin, gebouwd circa 1869 naar ontwerp van architect Edmond de Perre-Montigny. Alleenstaand onderkelderd bakstenen dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Typisch eigentijdse, semi-officiële baksteenarchitectuur met eclectische inslag. Links en rechts kleine aanpalende bijgebouwen onder leien lessenaarsdak.


ID: 76012 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Petrus en Sint-Martinusparochie

Markt 14 (Assenede)
Pastorie gebouwd in 1871 door de gemeente op dezelfde locatie als de oude pastorie. Imposant dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen schilddak, opgetrokken uit oranjerode baksteen met verwerking van arduin voor de plint, hoekkettingen, dorpels en boordstenen.


ID: 45349 | Bouwkundig element

Pastorie Sint-Denijsparochie

Vredesplein 34 (Zwalm)
Pastorie van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak, gebouwd in 1859 en rechts ernaast de oude pastorie van vier traveeën en één bouwlaag onder mank zadeldak, uit het vierde kwart van de 17de eeuw.


ID: 74336 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw van Bijstandparochie met tuin

Lozerstraat 18 (Kruisem)
De pastorie van Lozer werd links van de parochiekerk gebouwd achterin een deels ommuurde beboomde tuin, afgesloten door ijzeren hekken op bakstenen voet tussen ronde bakstenen pijlers. Het oorspronkelijk huis had drie traveeën en slechts één bouwlaag en werd gebouwd samen met de kerk in 1844.