Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

561 resultaten


ID: 30701 | Bouwkundig element

Twee wederopbouwhoeves

Klapstraat 1-3 (Ieper)
Het Lindenhof en 't Klokhof; twee naast elkaar gelegen wederopbouwhoeves, volledig aansluitend bij de regionale hoevebouw, zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf.


ID: 30867 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve De Pollepel met cichorei- en tabaksast

Komenseweg 30 (Ieper)
De wederopbouwhoeve is een vroegere eigendom van de Ieperse Burgerlijke Godshuizen met kenmerkend rood-wit geschilderd houtwerk. De hoevenaam gaat minstens terug tot eind 17de eeuw. Drie vrijstaande gebouwen zijn in U-vorm rondom het aan de straat gelegen erf gegroepeerd. De Britse militaire begraafplaats ten zuiden van de poel en de betonnen schuilplaats aan de overzijde van de weg wijzen op de ligging van de hoeve in de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog. Hoewel in 1921-1923 op de oorspronkelijke plaats herbouwd kreeg de hoeve een totaal nieuwe plattegrond. Centraal op het erf staat een witte paardenkastanje.


ID: 30807 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Krommenelststraat 32 (Ieper)
Aan de straat gelegen wederopbouwhoeve, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30338 | Bouwkundig element

Brouwerij Donck

Lombaardstraat 14A-D, 14G (Ieper)
Zogenaamd 't Hof ter Donck; kunstgalerij, theater, en restaurant ondergebracht in de voormalige brouwerij Donck, nieuw gebouwd in 1920, naar verluidt werkzaam tot aan de Eerste Wereldoorlog, en ontmanteld in de jaren 1950.


ID: 30871 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Maaldestedestraat 21 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje, gelegen nabij de dorpskom, aansluitend bij de regionale hoevebouw zie opstelling: losse, lage bestanddelen U-vormig gegroepeerd rondom een erf met grind, ten oosten toegankelijk via erfoprit.


ID: 30675 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Millekruisstraat 5 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architecten E. Richir en G. Veraart (Brussel), teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 30815 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Noorderring 12 (Ieper)
Hoeve met losse bestanddelen: groepering van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder zadeldak met overstekende rand op geprofileerde houten modillons, rond een erf met bakstenen putvaalt; aflijnende gekasseide en bakstenen stoepen; erfoprit ten zuiden en ten oosten; resten van een boomgaard ten zuidoosten, van een haag ten noorden en ten oosten.


ID: 30817 | Bouwkundig element

Hoeve Sint-Katharinahof

Omloopstraat 10 (Ieper)
Modelhoeve naar ontwerp van architect C. Schmidt (Poperinge) van 1920, teruggaand op de regionale hoevebouw.


ID: 307726 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Oude Bellewaardestraat 1 (Ieper)
De wederopbouwhoeve, bij de Dienst der Verwoeste Gewesten gekend als de pachthoeve Gheyssens van de familie Merghelynck, is gelegen aan de straat. De hoeve bestaat uit vier vrijstaande bakstenen volumes die omstreeks 1924 ten zuiden van het oorspronkelijke bouwperceel werden heropgebouwd en in 1927 kadastraal werden geregistreerd. De hoeve vertoont veel gelijkenissen met de pachthoeve van de familie Merghelynck in de Oude Bellewaardestraat nr. 2.


ID: 30705 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oude Boezingestraat 12 (Ieper)
Wederopbouwhoevetje naar ontwerp van architect A. Duvilers (Brussel) van 1920; aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw.