Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

24 resultaten


ID: 86898 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Dokterswoning met tuin

Stationstraat 58 (Tielt)
Voormalige dokterswoning gebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Valère Lievens (Tielt) in opdracht van Armand Vander Borgt-Notteboom, geneesheer uit Tielt. Naar verluidt is in de woning, naast een wachtzaal en praktijkruimte, tevens een sanatorium ingericht in een van de kamers. Vrij robuuste architectuur met invloed van zowel cottage- als art-decostijl. Oorspronkelijke tuinaanleg door Louis-Julien Breydel, nadien gewijzigd door René Pechère.


ID: 302075 | Bouwkundig element

Oorlogshospitaal Eerste Wereldoorlog

Hondschootebaan 20 (Veurne)
Bakstenen gebouwen, tijdens de Eerste Wereldoorlog op het gehucht Doorntje, vlak tegen de Houtgracht en Franse grens opgetrokken als onderdeel van een hospitaalsite. Het hospitaal was opgericht voor de verzorging van achtergebleven burgers in het onbezette deel van België, met focus op de behandeling van besmettelijke ziektes.


ID: 75979 | Bouwkundig element

Psychiatrisch Centrum Sint-Jan-Baptist

Suikerkaai 81 (Zelzate)
Instituut met langgerekt hoofdgebouw van twee bouwlagen en haaks erop de verschillende afdelingen en voorts afzonderlijke gebouwen en nutsgebouwen, bouwwerken gestart in 1869 met latere uitbreidingen.


ID: 14681 | Bouwkundig element

Gesticht Joostens

Kapellei 133 (Zoersel)
U-vormig gebouw in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1903-1905 naar ontwerp van Emile Thielens, gelegen in beboomd domein.