Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

26 resultaten


ID: 127238 | Bouwkundig element

Middeleeuwse omwalling

Albertwal, Elfde-Novemberwal, Kastanjewal, Leopoldwal, Luikerstraat, Moerenpoort, Moerenstraat, Sint-Ursulastraat (Tongeren)
De werken vangen aan vóór 1241 en zijn omstreeks 1290 ongeveer voltooid. Het bouwmateriaal bestaat uit een parement van silexblokken afgewisseld met mergelsteen.


ID: 200314 | Bouwkundig element

Muurstuk A met Poeiertoren en Schaetzentoren

Elfde-Novemberwal (Tongeren)
Muurstuk A maakt deel uit van de middeleeuwse stadsomwalling van Tongeren en bestaat uit een stuk stadsmuur waarin twee stadstorens zijn opgenomen, namelijk de Schaetzentoren en de Poeiertoren.


ID: 200318 | Bouwkundig element

Smeetoren en muurstuk G

Leopoldwal (Tongeren)
Muurstuk G maakt deel uit van de middeleeuwse stadsomwalling van Tongeren en bestaat uit een stuk stadsmuur van ongeveer 220 meter lengte waarin twee torens zijn opgenomen.


ID: 37136 | Bouwkundig element

Lakenmakerstoren en muurstuk D

Sint-Ursulastraat (Tongeren)
Resten van de voormalige Lakenmakerstoren, onderdeel van de middeleeuwse omwalling uit het midden van de 13de eeuw.


ID: 200347 | Bouwkundig element

Romeinse toren, monasteriummuur

Vrijthof (Tongeren)
Op de site Vrijthof kwamen bij opgravingen overblijfselen tevoorschijn van vier bouwprojecten, twee Romeinse en twee middeleeuwse. De oudste overblijfselen dateren uit de 2de en 3de eeuw.


ID: 134244 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Villa Fineau en stadstoren met park

Vincent Betsstraat 15 (Zoutleeuw)
Villa, in 1889 gebouwd door notaris Gustave Fineau aan de oostrand van de stad. De bijhorende conciërgewoning is opgetrokken op de muurresten van de 'Kruittoren', de enige stadstoren van de rond 1330 gebouwde stadomwalling waarvan bovengrondse resten bewaard bleven. Omgeven door landschappelijk park met vijvertje, circa 1,5 hectare; sinds 1976 openbaar park.