7880 resultaten


ID: 9649 | Bouwkundig element

Stadswoning

Laurens De Metsstraat 21 (Zottegem)
Stadswoning van vier traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak met gecementeerde lijstgevel met schijnvoegen, uit eind 19de tot begin 20ste eeuw.


ID: 9650 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Laurens De Metsstraat 45 (Zottegem)
De woning werd samen met nummer 47 in 1915 gebouwd naar een ontwerp van architect Oscar Van Cauwenberghe. Het eclectisch getint enkelhuis telt twee traveeën en twee bouwlagen onder een pseudomansardedak.


ID: 9655 | Bouwkundig element

Brouwerij De Klok en voorbouw

Laurens De Metsstraat 70-74 (Zottegem)
Het complex van de brouwerijgebouwen van De Klok bestaat uit drie volumes en is gebouwd met een betonskelet waartussen de bakstenen gevelvlakken zijn opgetrokken. De voorbouw bestaat uit een bakstenen gebouw van omstreeks het einde van de 19de eeuw met links en rechts ervan een woning. Tegen de rechter woning werd rond de eeuwwisseling een villa aangebouwd.


ID: 9844 | Bouwkundig element

Huizenblok met gelijke stadswoningen

Lippenhovestraat 82-86 (Zottegem)
Huizenblok met gelijke huizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder doorlopend afgesnuit zadeldak, uit de eerste helft van de 20ste eeuw.


ID: 9659 | Bouwkundig element

Twee stadswoningen

Léonce Roelsstraat 24-26 (Zottegem)
Enkelhuizen, van telkens twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, daterend uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Met granito beklede voorgevel gemarkeerd door verticale en horizontale banden van witte en zwarte faiencetegels.


ID: 9668 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Markt 12 (Zottegem)
Hoekhuis met drie bouwlagen van zeven en vijf traveeën, voorheen onder gebogen schilddak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw.


ID: 9669 | Bouwkundig element

Hoekhuis

Markt 13 (Zottegem)
Hoekhuis van drie bouwlagen en respectievelijk drie en vier traveeën, uit de tweede helft van de 19de eeuw, met bepleisterde en geschilderde lijstgevels.


ID: 9671 | Bouwkundig element

Stadswoning

Markt 17 (Zottegem)
Huis met twee en een halve bouwlaag van vijf traveeën onder zadeldak uit de 19de eeuw. Bepleisterde en geschilderde baksteenbouw op arduinen plint.


ID: 9672 | Bouwkundig element

Stadswoning

Markt 19 (Zottegem)
Drie traveeën breed huis met drie bouwlagen onder zadeldak, uit de 19de eeuw, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel.


ID: 9667 | Bouwkundig element

Stadswoning

Markt 9 (Zottegem)
Eenvoudig huis met drie bouwlagen van twee traveeën onder zadeldak (leien), uit de 19de eeuw.