Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

112 resultaten


ID: 40266 | Bouwkundig element

Lombardenhuis

Markt 17-21 (Merchtem)
Zogenaamd Lombardenhuis, waarvan de kern teruggaat tot de 17de eeuw, maar het huidig uitzicht bepaald wordt door aanpassingen in de 19de en 20ste eeuw. Vanaf 1613 tot rond 1750 in gebruik als gemeentehuis.


ID: 24174 | Bouwkundig element

Burgerhuis De Engel

Marktplaats 7 (Moorslede)
Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Rode baksteenbouw op vernieuwde arduinen plint; banden, middenstijlen en lateien van natuursteen. Rechts, risaliet van twee traveeën uitlopend op schoudergevel met afgeronde schouderstukken.


ID: 16595 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Marktstraat 48 (Nieuwpoort)
Bankgebouw volgens onder meer ijzeren uithangbord. Enkelhuis met neobarokke inslag; vier traveeën van twee bouwlagen onder zadeldak met twee dakkapellen, naar ontwerp van architect A. Hannaert van 1922. Bakstenen lijstgevel met verwerking van hardsteen.


ID: 16598 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Marktstraat 54-56 (Nieuwpoort)
Bankgebouw met neobarokke inslag. Hoekhuis van vier traveeën + een afgeschuinde hoek- en hoofddeurtravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, van 1922 volgens cartouche; naar ontwerp van architect A. Daniëls. Baksteenbouw met verwerking van natuursteen voor gemarkeerde sokkel en architectonische versieringen. Begane grond verlevendigd met geblokte pilasters.


ID: 55508 | Bouwkundig element

Nationale Bank van België

Kaaistraat 33 (Oostende)
Leegstaand bankgebouw, heropgebouwd door architect Henri Jambers in late jaren 1940. Breedhuis van acht traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Arduinen sokkel waarboven similigevelparement met schijnvoegen; rechte kroonlijst.


ID: 55546 | Bouwkundig element

Hoekpand

Kapucijnenstraat 6 (Oostende)
Oorspronkelijk eenheidsbebouwing met classicistische inslag behorend bij nummer 4 (gesloopt eind jaren 1990), vermoedelijk opklimmend tot de 18de eeuw. Teruggaand op zogenaamd "De Bank", zetel van een bank- en verzekeringsmaatschappij in 1781 gesticht en het jaar erop gebouwd door de Schotse bankier G. Herries. In 1904 gesplitst in twee eigendommen en aangepast onder meer aan gevel en achterbouw; verbouwd in 1938.


ID: 56695 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Sint-Antoniusplein 2 (Oostende)
Bankgebouw naar ontwerp van architect Stéphane Beel (Kortrijk) van 1989. Originele en functionele invulling van driehoekig hoekperceel. Opbouw en indeling bepaald door twee loodrecht op en los van elkaar opgestelde langwerpige balkvolumes respectievelijk op de begane grond en bovenverdieping.


ID: 56949 | Bouwkundig element

Banque d'Ostende et du Littoral

Wapenplein 3 (Oostende)
Voormalige Banque d'Ostende et du Littoral, later overgenomen door de Bank Brussel Lambert. Rechterdeel van vier traveeën opgetrokken circa 1913 naar ontwerp van architect Louis Poupaert, in 1946 in zelfde stijl vergroot met twee traveeën aan westzijde. Verbouwing in 1956 naar ontwerp van architect A. Simon met onder meer uitbreiding met vier linkertraveeën, nieuwe dakkapellen en kroonlijst. Breedhuis in eclectische stijl van tien traveeën en vier bouwlagen met een gecementeerde en witgeschilderde lijstgevel.


ID: 27226 | Bouwkundig element

Bankgebouw in neoclassicistische stijl

Markt 2 (Oudenaarde)
Bankgebouw in neo-Lodewijk XVI-stijl gebouwd in 1922 in opdracht van de Bank van Kortrijk door architect J. Vanhoenacker in plaats van twee huizen. Onderkelderd bak- en hardstenen gebouw van vijf traveeën en twee bouwlagen onder laag zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), met rechts dakvenster onder driehoekig fronton. Rondboogpoort rechts, in geprofileerde omlijsting met sluitsteen en bekronend balkon op volutes.


ID: 31053 | Bouwkundig element

Bankgebouw

Grote Markt 19, Vlamingstraat 1-3 (Poperinge)
Zichtbepalend bankgebouw op de hoek van de Vlaming- en Gasthuisstraat. Het pand is gebouwd in late art-decostijl uit de jaren 1930 en naar verluidt naar ontwerp van architect O. Carpentier uit Poperinge.