Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

250 resultaten


ID: 201364 | Bouwkundig element

Sint-Jozefscentrum

Groenstraat 21B (Zaventem)
Het multifunctioneel centrum met kerk en verenigingscentrum, ingewijd in 1970, bestaat uit twee aaneengesloten volumes, een bijkomend spievormig volume met inkomportaal en vrijstaande klokkentoren.


ID: 84203 | Bouwkundig element

Café Het Volkshuis met feestzaal

Kouterstraat 81 (Zele)
In 1928 als Volkshuis gebouwd door architect Paul De Taeye in opdracht van de Gentse Samenwerkende Maatschappij Vooruit. Groot bakstenen hoekpand van drie traveeën en twee à drie bouwlagen onder een mank zadeldak, in modernistisch getinte stijl met asymmetrische gevelopbouw. .


ID: 75925 | Bouwkundig element

Herberg en schutterstoren

Grote Markt 33-35 (Zelzate)
Herberg met schutterstoren op vierkante plattegrond met naar boven versmallende toren, voormalige verbouwde cinemazaal/feestzaal achteraan, gebouwd in 1927.


ID: 75947 | Bouwkundig element

Verenigingsgebouw Katholieke Kring Eendracht maakt Macht

Kerkstraat 54 (Zelzate)
Rechthoekige gebouw van drie op acht traveeën, onder pannen schilddak, opgericht anno 1914.


ID: 33159 | Bouwkundig element

Onderpastorie met parochiaal centrum

Kraaiveldstraat 6-7 (Zonnebeke)
Ten oosten en in de nabijheid van de kerk gelegen onderpastorie met parochiaal centrum. Eenheidsbebouwing naar ontwerp van architect R. Cauwe van 1920.


ID: 215917 | Bouwkundig element

Klooster Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën

Faliestraat 3-5, Lilarestraat 2, 2A (Zottegem)
Van het kloostercomplex van Onze-Lieve-Vrouw van VII Weeën resteren nog de neogotische kapel, gedateerd 1889, een lagere school, een woning en de parochiezaal Rerum Novarum van 1931 naar ontwerp van architect Ommeslagers. De kloosterkapel is opgevat als een eenbeukig, oost-west georiënteerd zaalkerkje van drie traveeën diep, onder een zadeldak met dakkapellen en in het oosten afgesloten door een een rechthoekig koor met driezijdige koorsluiting.


ID: 9666 | Bouwkundig element

Volkshuis

Markt 8 (Zottegem)
Horecabedrijf met één travee en vier bouwlagen onder afgeknot piramidedak met gesmeed ijzeren vorstkam, uit begin 20ste eeuw.


ID: 58106 | Bouwkundig element

In den Boom, herberg annex hoeve

Nieuwe Steenweg 104 (Zuienkerke)
Gebouwd in de tweede helft van de 19de eeuw was lokaal van de toenmalige schuttersgilde. Langgeveltype bestaande uit een woonhuis van anderhalve bouwlaag en vijf traveeën, met links daarvan, onder dezelfde nok, een stalgedeelte. Mooi volume onder zadeldak met Vlaamse pannen met lagere aanbouwen onder lessenaarsdak en een bakstenen schuurtje.


ID: 80909 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pauluskerk

Italiëlaan (Zwevegem)
Gewezen parochiekerk van de Europawijk. Dieper in gelegen bedehuis met aansluitende winterkapel en parochiaal centrum Feestzaal Sint-Paulus, opgetrokken circa 1968 naar ontwerp van ingenieur-architect Paul Tuts uit Zwevegem. De drie verschillende functies zijn opgenomen in één complex. Laag betonnen skelet met parement van oranje baksteen; platte bedaking. Kerk met beglaasde piramidale top.


ID: 80978 | Bouwkundig element

Volkshuis

Otegemstraat 18A (Zwevegem)
Theater, voormalig volkshuis opgetrokken in 1895 zie arduinen datumsteen. Dieper in gelegen dwars op de straat ingeplant diephuis met verankerde bakstenen puntgevel opgetrokken in neogotische stijl. Aansluitende zaal ten oosten en later uitgebreid met foyer.