2430 resultaten


ID: 34801 | Bouwkundig element

Herberg In de Wachtzaal

Bellemstation 1 (Aalter)
Voorheen herberg "In de Wachtzaal"; gelegen aan de spoorweg, tegenover het in 1975 gesloopte stationsgebouw; daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw.


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op begraasd en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes.


ID: 34877 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bollestraat 16 (Aalter)
Hoeve op begraasd erf met meidoornhaag. Ten noordoosten, boerenhuis met witgekalkte gevel op gepikte plint afgedekt met overkragend zadeldak, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 34600 | Bouwkundig element

Hoeve

Buntelarestraat 31 (Aalter)
Open hoevetje met ten zuiden op begraasd erf boerenhuis en ten oosten bedrijfsgebouwtje.


ID: 33329 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Buntelarestraat 36 (Aalter)
Grote omhaagde hoeve met losse bestanddelen en fraai ijzeren hek aan gemetste gewitte pijlers.


ID: 34609 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Ganzeplas 43 (Aalter)
Als een deel van het verkochte Loveld door de eigenaar van der Stadt in cijnspacht gegeven in 1773 met verplichting voor de pachter tot het bouwen van een woonhuis, stokerij, schuren en stallen. Hoeve met losse bestanddelen, gelegen op de grens met Lotenhulle en in de nabijheid van de autostrade.


ID: 34923 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grote Lijkstraat 34 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen met zijweg naar de straat. Volgens 18de-eeuwse Ferrariskaart gelegen in een rechthoekige omgrachting met ten zuidoosten ervan een onbehuisde omwalling. Bewoners vonden een muuranker met het jaartal 1617 in de latere ast.


ID: 34996 | Bouwkundig element

Goed ter Eken

Kanegemsestraat 6 (Aalter)
Eertijds zetel van heerlijkheid, reeds vermeld in 1392. Thans leegstaand boerenhuis uit begin 19de eeuw (?) nog gelegen op motte met resten van omwalling achter het huis.


ID: 34629 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Kestelstraat 121 (Aalter)
Hoevetje met losse bestanddelen met boomgaard. Ten noordoosten, boerenhuis onder zadeldak (rode en zwarte pannen, nok parallel aan de straat) met bakstenen lijstgevel voorzien van rechthoekige vensters, vermoedelijk uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 34551 | Bouwkundig element

Hoeve losse bestanddelen

Knokkebaan 12 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen uit begin 19de eeuw (?).Ten noorden, witgekalkt boerenhuis op gepikte plint onder zadeldak (pannen, naar verluidt voorheen stro).