2442 resultaten


ID: 34928 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lentakkerstraat 52 (Aalter)
Hoeve op omhaagde boomgaard. Ten noorden, boerenhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; in westelijke zijgevel jaarankers 1833.


ID: 34943 | Bouwkundig element

Café Het Schuttershof

Lodorp 64 (Aalter)
Café zogenaamd "Het Schuttershof", vroeger ook zogenaamd "In 't Paradijs" en "Het Lam". Fraaie dorpsherberg met beraapte lijstgevel onder zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw.


ID: 34820 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lotenhullestraat 1 (Aalter)
Begin 19de-eeuwse hoeve met losstaande bestanddelen op beboomd erf afgesloten met haag en ijzeren hek tussen bakstenen pijlers met vaasbekroning en gietijzeren wapenschildjes van het kasteel op de basis.


ID: 34963 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Malsemstraat 18 (Aalter)
Hoeve op begraasd erf met ijzeren hek. Ten westen, boerenhuis met één bouwlaag onder zadeldak. Witgekalkte gevel op gecementeerde plint met vernieuwde rechthoekige vensters.


ID: 34676 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmolenstraat 230 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw (zie de Ferrariskaart), vermoedelijk heropgebouwd in de eerste helft van de 19de eeuw. Bouwnaden wijzen op latere aanpassingen.


ID: 34686 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmolenstraat 271 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot de 17de eeuw. Ten noorden, boerenhuis van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), op balk van schoorsteenmantel gedateerd Anno 1686.


ID: 34551 | Bouwkundig element

Hoeve losse bestanddelen

Pietendries 12 (Aalter)
Hoeve met losstaande bestanddelen uit begin 19de eeuw (?).Ten noorden, witgekalkt boerenhuis op gepikte plint onder zadeldak (pannen, naar verluidt voorheen stro).


ID: 34974 | Bouwkundig element

Goed te Pittem

Pittemstraat 28 (Aalter)
Foncier van de heerlijkheid van het Dendermondse die ongeveer de gehele dorpskom omvatte; afhankelijk van de heerlijkheid en baronie van Ingelmunster, op haar beurt een leenhof van Dendermonde. Eind 19de eeuw tot 1913 bekend als stokerij van Charles Bouckaert, burgemeester van Lotenhulle voor de Eerste Wereldoorlog.


ID: 34600 | Bouwkundig element

Hoeve

Prieelstraat 31 (Aalter)
Open hoevetje met ten zuiden op begraasd erf boerenhuis en ten oosten bedrijfsgebouwtje.


ID: 34705 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sint-Gerolflaan 1 (Aalter)
Hoevetje met losse bestanddelen daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw of vroeger. Boerenhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Gewitte lijstgevel (naar het zuiden gericht) op gepikte plint met verankerde kroonlijst.