Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

773 resultaten


ID: 31877 | Bouwkundig element

Neogotische gietijzeren pomp

Martinusstraat zonder nummer (Borgloon)
Neogotische, gietijzeren pomp van 1845, een voormalige stadspomp van Tongeren, in 1905 naar hier overgebracht.


ID: 300706 | Bouwkundig element

Gietijzeren armpomp

Weg naar Heks zonder nummer (Borgloon)
Gietijzeren armpomp gelegen tegen de straat. Het is niet bekend of de pomp hier werd opgericht of later verplaatst.


ID: 1983 | Bouwkundig element

Gemeenteschool

Edmond Vleminckxstraat 73-75 (Bornem)
Gemeenteschool, heden in gebruik door Kunstkring Scheldeland en de muziekschool, en bijhorende onderwijzerswoning, beide opgericht naar ontwerp van provinciaal architect J. Schadde van 1866.


ID: 73764 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Driestenbroekestraat 31 (Brakel)
Semigesloten hoeve met U-vormige aanleg uit het vierde kwart van de 19de eeuw en vergroot in het tweede kwart van de 20ste eeuw. Bedrijfsgebouwen in combinatie baksteen en houten stijl- en regelwerk met lemen vullingen, rondom ten dele gebetonneerd erf. Armpomp met arduinen waterbak tegen de erfgevel.


ID: 43713 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Gentsestraat 7 (Brakel)
Semigesloten hoeve gelegen naast de verdiepte vroegere trambedding van de lijn Oudenaarde-Geraardsbergen, tracé in het landschap gemarkeerd door met populieren afgeboorde langgerekte terreininzinking. Hoevegebouwen uit de tweede helft van de 19de eeuw en voornamelijk uit de eerste helft van de 20ste eeuw, boerenwoning deels teruggaand op ouder huis; deels gekasseide binnenplaats met mestvaalt in de oosthoek en waterpomp aan gemetste pijler schuin tegenover de voordeur.


ID: 73935 | Bouwkundig element

Hoeve

Hemelrijk 16 (Brakel)
Opvallend burgerhuis landschappelijk fraai gelegen met uitzicht op de resten van de vroeger bijbehorende windmolen; vanaf 1873 molenaarshuis. Woning deels echter teruggaand op een ouder huis van één bouwlaag vermoedelijk uit het de eerste helft van de 19de eeuw; bedrijfsgebouwen toegevoegd in het derde en vierde kwart van de 19de eeuw. IJzeren toegangshek links tussen woning en bedrijfsgebouw met paardenstal; gekasseide oprit. Afzonderlijk tweeledig bakstenen bakhuisje op het achtererf.


ID: 43720 | Bouwkundig element

Hoeve en café

Hul 5 (Brakel)
Hoeve en café gemarkeerd door rij van zeven linden aan de straatkant, naast breed ijzeren toegangshek aan bakstenen hekpijlers met piramidale bekroning. Gewitte bakstenen hoevegebouwen met U-vormige aanleg geopend naar de straat. Achterin gelegen boerenwoning van zeven traveeën onder zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat), wellicht opklimmend tot de 18de eeuw.


ID: 43738 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Rovorst 6 (Brakel)
Achterin gelegen boerenwoning van zes traveeën en anderhalve bouwlaag, onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Met gras begroeid voorerf met laag driedelig ijzeren toegangshek.


ID: 82339 | Bouwkundig element

Poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw

Dijver 12 (Brugge)
Voormalig poortgebouw van de proosdij van Onze-Lieve-Vrouw, heden ingang van het Groeningemuseum, zie smeedijzeren uithangbord met opschrift "GROENINGE / MUSEUM"/. Poortgebouw van 1749 met parement van arduin; drie traveeën en één bouwlaag onder leien zadeldak.


ID: 29252 | Bouwkundig element

Waterpomp

Eiermarkt zonder nummer (Brugge)
Verkeersvrij pleingedeelte gedomineerd door horecafunctie zie onder meer verbouwde begane gronden. Bestrating met arduinen tegels en kasseien.