Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

773 resultaten


ID: 34834 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Markettestraat 32 (Aalter)
Hoeve gelegen aan de rand van bossen en met de E40 ten noorden van het omhaagde erf, afgesloten door middel van een houten hek. Voor het huis houten steekpompje. Ten zuidoosten, boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak; vermoedelijk daterend uit begin 19de eeuw. Verder: stal, schuur en bakhuis.


ID: 34835 | Bouwkundig element

Hof Axenwalle

Moerstraat 21 (Aalter)
Oude hoeve met losse bestanddelen in omhaagde boomgaard. Witgeschilderde bakstenen hekpijlers met zadeldakje met ijzeren hek. In kern opklimmend tot de 17de of 18de eeuw. Boerenwoning van acht traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak, daterend uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Bakstenen dwarsschuur en bakhuis vermoedelijk uit dezelfde bouwperiode.


ID: 34663 | Bouwkundig element

Boerenarbeiderswoningen

Oostmolenstraat 9-11 (Aalter)
Boerenarbeiderswoningdn met gewitte gevel op gepikte plint met rechthoekige houten kozijnen met luiken. Armpomp aan de gevel van nummer 9.


ID: 34666 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Oostmolenstraat 122 (Aalter)
Boerenwoning haaks ingeplant op de straat, minstens opklimmend tot de 18de eeuw, maar huidig uitzicht voornamelijk uit de 19de en de 20ste eeuw.


ID: 34676 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmolenstraat 230 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, vermoedelijk heropgebouwd in de eerste helft van de 19de eeuw. Bouwnaden wijzen op latere aanpassingen. Armpomp voor het huis. Ten westen, dwarsschuur met ervoor liggende mestvaalt, naar verluidt gedateerd 1896. Uiterst links wagenhuis.


ID: 34598 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Prieelstraat 4 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op omhaagd erf afgesloten met ijzeren hek. Achterin gelegen boerenhuis van vier (?) traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) uit de 18de eeuw.


ID: 33408 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Saluinstraat 2 (Aalter)
Typische, heden gerenoveerde 19de-eeuwse hoeve met woonhuis, bakhuis en schuur op begraasd erf met boomgaard.


ID: 211255 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schapersbosstraat 18 (Aalter)
Erf met onder andere gietijzeren waterpomp tegenover de voordeur, afgesloten door gemengde haag. Achterin voortuin gelegen boerenarbeidershuis en aangebouwde lagere stal.


ID: 34698 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schuurlo 1 (Aalter)
Hoevetje met losse bestanddelen op omhaagd erf, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Ten noordoosten, boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak. Tegenover het huis armpomp. Ten zuiden, bakstenen stallen onder zadeldak, in beide zijgeveltoppen in bakstenen gedateerd 1826.


ID: 34702 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Schuurlo 9 (Aalter)
Hoeve gelegen vlak naast het omgrachte kasteeltje van Schuurlo. Ten noorden, op erf gelegen boerenwoning van acht en twee traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Armpomp voor het huis.